OVO JE RAZLOG UZBUNE U AMERICI?! Izvori trvde da Rusi smeraju nešto OPASNO, svi članovi Kongresa hitno pozvani!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 22:53

OVO JE RAZLOG UZBUNE U AMERICI?! Izvori trvde da Rusi smeraju nešto OPASNO, svi članovi Kongresa hitno pozvani!

Iako nisu govorili direktno o temi, više članova Kongresa opisalo je ovo pitanje kao ozbiljno.

Amerika ima obaveštajne podatke o "ozbiljnoj pretnji po nacionalnu bezbednost", koji su dostavljeni svim članovima Kongresa na pregled, a izvori navode da je pretnja povezana sa Rusijom.

Savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući rekao je da je još ranije zakazan sastanak sa čelnicima o ovom pitanju, a predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SAD, Majk Tarner pozvao je predsednika Džoa Bajdena da skine tajnost sa "svih informacija u vezi sa ovom pretnjom".

Do sada nije zvanično navedeno kakva je pretnja u pitanju, ali dva izvora za ABC News tvrde da je podaci govore da "Rusi hoće da lansiraju nuklearno oružje u svemir".

Kako se navodi, Rusi nemaju nameru da gađaju Zemlju, već oružje planiraju da upotrebe protiv satelita.

"Veoma je zabrinjavajuće i veoma osetljivo pitanje", rekao je jedan izvor.

Iako nisu govorili direktno o temi, više članova Kongresa opisalo je ovo pitanje kao ozbiljno - ali ništa što bi trebalo da izazove uzbunu javnosti.

Džejka Salivana, savetnika za nacionalnu bezbednost, novinari su nekoliko puta pritiskali na brifingu u Beloj kući o zahtevu republikanske obaveštajne službe, ali je on odbio da konkretno kaže da li će se na sastanku u četvrtak razgovarati o toj prijavljenoj pretnji.

On je odbio i da pruži više detalja i rekao da "Amerikanci razumeju da postoje različite pretnje i izazovi u svetu sa kojima se nosimo svaki dan", kao što je terorizam.

"Uveren sam da predsednik Bajden, sa odlukama koje donosi će obezbediti sigurnost građanima SAD", rekao je Saliven.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.