OVO JE OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije o najvažnijim nacionalnim pitanjima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 14:03

OVO JE OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU I REPUBLIKU SRPSKU Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije o najvažnijim nacionalnim pitanjima (VIDEO)

Razgovor se odvija se bez prisustva medija.

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, i patrijarh srpski Porfirije, razgovaraju danas u manastiru Osovica u opštini Srbac u Republici Srpskoj o najvažnijim nacionalinim pitanjima, saznaje Tanjug.

Razgovor se odvija se bez prisustva medija, a planirano je da traje do polaska u Srbac, gde je za 17 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Očekuje se da na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude reči o situaciji na KiM i o očekivanjima velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Trebalo bi da jedna od tema budu i snažni pritisci na kompletno rukovodstvo Republike Srpske koje  je stavljeno na "crnu listu" SAD, kao i pokušaji pojedinih zapadnih država i bošnjačkih političkih krugova da se Banjaluka optuži za razgradnju Dejtonskog sporazuma, što predstavlja veliku opasnost za opstanak Republike Srpske.

Predsednik Srbije danas je počeo dvodnevnu posetu Republici Srpskoj, tokom koje će sutra u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u akciji "Oluja", koju su izvele jedinice hrvatske vojske.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.