OVO JE NEPRIHVATLJIVO Ujedinjeni Arapski Emirati oštro reagovali na Rohanijev govor - IZRAELSKI SPORAZUM JE IZDAJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 01:01

"OVO JE NEPRIHVATLJIVO" Ujedinjeni Arapski Emirati oštro reagovali na Rohanijev govor - IZRAELSKI SPORAZUM JE IZDAJA!

Evo šta bi takav govor mogao da izazove

Ujedinjeni Arapski Emirati kontaktirali su iranske diplomatske predstavnike u Abu Dabiju, reagujući na govor iranskog predsednika Hasana Rohanija koji je ministarstvo spoljnih poslova opisalo kao neprihvatljiv.

Rohani je u subotu rekao da su UAE napravili veliku grešku postizanjem sporazuma o normalizaciji odnosa s Izraelom i nazvao taj sporazum izdajom.

Ministarstvo spoljnih poslova UAE navelo je da bi govor mogao da ima snažne reperkusije na stabilnost u regionu i uputilo je dopis diplomatskim predstavnicima Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: UAE navode da sporazum sa Izraelom nije usmeren protiv Teherana

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020

Sporazum Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o normalizaciji odnosa s Izraelom nije usmeren protiv Irana, saopštio je ministar spoljnih poslova zalivske države, nakon što je Teheran osudio sporazum. UAE su u nedelju pozvale iranskog izaslanika u Abu Dabiju i uputile mu „snažno pismo“ kao odgovor...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.