Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 22:28

OVO JE MESTO GDE MANEKENKA TVRDI DA JE UGLEDALA SPLIĆANINA! "Ako je to tačno, onda je Matej ŽIV" (FOTO)

Matej Periš je ovde pobegao od svih?

Potraga za nestalim Matejem Perišem i dalje traje. Nove informacije pojavljuju se svakodnevno, a poslednja u nizu je tvrdnja jedne devojke iz Minhena da ga je navodno videla kako šeta u tom gradu. Porodici svaka vest uliva nadu, ali se postavlja pitanje šta je od toga istina, a šta spekulacija.

Za nestalim Splićaninom traga se već 43 dana, a iako srpska policija danonoćno traga za njim, ni do kakvih konkretnih saznanja se nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << došlo, a spekulacija i teorija o tome gde je Matej, čini se, sve je više.

Situacija se dodatno zahuktala kada je internetom počela da se širi objava hrvatske manekenke koja tvrdi da je u centru Minhena videla muškarca koji u potpunosti odgovara opisu mladog Splićanina, koji je ispred restorana "Opatija" podizao novac sa bankomata, a zatim produžio do hotela "Mandarin" gde se nalazi i policijska stanica.

Manekenka je kontaktirala i nadležne organe, a njene tvrdnje ulile su nadu da je Matej živ i zdrav.

- Nejasno je da li je ona videla njega ili osobu koja neobično mnogo liči na njega, a malo je verovatno da se radi o Mateju. Ako jeste, onda je to dobra vest. Dakle, živ je i otklonili smo opasnost da je Matej stradao - kaže Ratomir Antonović iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA.

S druge strane, urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić ne veruje da je Matej Periš viđen u Minhenu.

- Mislim da su to želje pojedinaca, onih koji bi da na ovom tragičnom slučaju profitiraju i naprave marketing priču - kaže Jeremić.

A da li je manekenka zaista videla Periša ili je reč o marketingu, utvrdiće nadležni. Ipak, njena tvrdnja otvorila je novo pitanje - šta je Mateja odvelo u Minhen.

- Možda strah, možda je u bekstvu, možda ima tajnu vezu... Očigledno je da, ako je živ, ne želi da se zna gde je - kaže Antonović.

O celom slučaju obaveštena je i nemačka policija, a potragu za Splićaninom otežava i činjenica da nije pronađen njegov telefon. Upravo telefon uneo je dodatnu misteruju, budući da je lociran dva sata nakon što je Matej poslednji put viđen. Postavlja se pitanje kako je to moguće, posebno ako se uzme u obzir da je bio u vodi.

- Ako je bio iPhone, onda je apsolutno moguće da je davao signal i nakon dva sata. Ovaj mobilni ima specijalnu proizvodnju koja podrazumeva vodootpornost, i čak u takvim okolnostima telefon može slati signal - kaže Antonović.

Pogledajte objavu manekenke na instagramu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.