OVO JE LEKAR KOJI SE NIJE TUŠIRAO PET GODINA! Svi šokirani, on odgovara: Prao sam zube (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 17:19

OVO JE LEKAR KOJI SE NIJE TUŠIRAO PET GODINA! Svi šokirani, on odgovara: Prao sam zube (FOTO)

Doktor i predavač Džejms Hamblin iznenadio je svet kada je pre dve godine objavio da se nije tuširao pet godina. To je uradio za potrebe svoje knjige “Clean: The New Science of Skin”.

Naime, Hamblin je tokom pisanja knjige odlučio da se fokusira na naš najveći organ - kožu. Tokom eksperimenta i istraživanja došao je do nekoliko važnih lekcija. Prvo, kaže da opsednutost sapunom može uzrokovati alergije.

- Ceo taj put istraživanja i učenja u mojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << knjizi o mikrobiomu kože i istoriji verovanja o higijeni i čistoći stvarno me je naterao da promenim svoje navike - rekao je.

Po njegovom mišljenju, mikrobi su prisutni u okolini i to se neće promeniti ako se osoba istušira. On veruje da su mikrobi neophodni za održavanje zdrave ravnoteže, primera radi u probavnom sistemu.

- Znate da pokušaj iskorenjivanja mikroba u vašim crevima nije najbolja stvar koju možete da učinite - istakao je.

Iako nije koristio šampon ni gel za tuširanje, Hamblin je prao ruke sapunom. Osim toga, održavao je navike, a voda je i dalje njihov važan deo.

- Ponekad bih ovlažio kosu. Iz mog kupatila su nestale kreme, pilinzi i dezodoransi. Ali sam nastavio da perem zube. Radio sam samo ono što sam smatrao zadovoljavajućim ili stvarno potrebnim u medicinskom smislu - zaključio je.

Made it. Grateful for the decades of research that led to this. pic.twitter.com/oB1PrMjQaJ

— James Hamblin (@jameshamblin) April 13, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.