OVO JE KRUNSKI DOKAZ, I SAM DŽONIĆ POTVRDIO! Policija na korak da otkrije ko je pucao u Đokiće

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 11:42

OVO JE KRUNSKI DOKAZ, I SAM DŽONIĆ POTVRDIO! Policija na korak da otkrije ko je pucao u Đokiće

Klupko se odmotava

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su izvršile ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, dok je za jednom raspisana poternica. Ipak, svi prikupljeni dokazi upućuju samo na Gorana Džonića, brata od tetke ubijenog Gorana Đokića koji je uhapšen u četvrtak.

Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su pištoljem, dok je novac zakopan na imanju njegovog sina. Prema dosadašnjim informacijama, na pištolju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i novčanicama pronađeni su samo DNK tragovi uhapšenog Džonića.

Džonić je imao i najjači motiv da usmrti bliskog rođaka jer je dugovao velike sume novca raznim ljudima, uključujući i samog Đokića.

Osim Gorana, uhapšeni su i njegovi sinovi S.Đ. i M.Đ. iako obojica imaju jak alibi, i jedan i drugi su bili na svojim poslovima. S.Đ. se u vreme ubistva nalazio u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- On je u 22 časa bio u krevetu, da bi došao do Moravca trebalo bi mu u idelanim uslovima četiri sata, što samo teoretski dozvoljava njegovo prisusustvo na mestu ubistva porodice Đokić. Drugi sin M.Đ. bio je na dežurstvu u vatrogasnoj službi što je takođe dokazano - navode izvori.

Uhapšena su i braća K.M. i K.M. iz sela Moravac jer ih je Džonić optužio da su oni glavni inspiratori krvavog ubistva. S obzirom na njihovu kriminalnu biografiju, te sumnju da je nestalo daleko više novca od 43.000 evra koliko je nađeno na imanju Džonićevog sina, plus 8.000 za koje je utvrđeno da ih je Goran vratio svom poveriocu, uhapšeni su i oni.

Svima je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke a posebno da ne bi uklonili tragove krivičnog dela. Krunski dokaz koji bi mogao da razjasni da li je Džonić jedini izvršilac ili je imao saučesnike je pištolj žrtve. Đokić je u nelegalnom posedu imao revolver sa burencetom, za koji je i sam Džonić u iskazu pred organima gonjenja posvedočio da ga je u noći ubistva video u torbi sa novcem. Međutim, to oružje nije pronađeno, pa policija intenzivno traga za njim.

- Pritvor je osumnjičenima određen kako bi se sprečilo da novac koji još nije nađen, sakriju na drugo mesto, kako bi se sprečilo da usklade iskaze ili obezbede svedoke kao alibi, te da ne unište DNK tragove. Intenzivno se radi na obezbeđivanju dokaza da su Džonićevi sinovi bar znali za očeve radnje ako mu nisu pomogli - dodaju izvori.

Osim dokaza protiv Džonića, za koje javnost zna, postoje i drugi koji se radi građenja slučaja protiv njega ne iznose, ali su toliko čvrsti da ne postoji nimalo dileme da je ako nije bio jedini, bar bio neposredni izvršilac strašnog zločina.

Podsetimo, najpre je uhapšen Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, a na njegovom imanju je pronađena i veća suma novca. Sa druge strane, u njegovom stanu u Aleksincu nađen je pištolj, za koji se pretpostavlja da je korišćen u pljački koja se završila masakrom porodice Đokić.

Inače, Goran, Gordana i Lidija Đokić nestali su u noći između 25. i 26. septembra, kada su se iz sela Moravac vraćali u Aleksinac. Njihova tela i spaljen auto pronađeni su šest dana kasnije. Goran je bio vlasnik menjačnice, pa se pretpostavljalo da je motiv surove likvidacije koristoljublje. Takođe se znalo da sa sobom uvek ima veću sumu novca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.