OVO JE KATASTROFA! Nevreme opustošilo ariljski kraj, ogromna šteta načinjena malinjacima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 21:36

"OVO JE KATASTROFA!" Nevreme opustošilo ariljski kraj, ogromna šteta načinjena malinjacima (VIDEO)

Jak i krupan grad za samo par trenutaka obeleo je livade i njive, razlupao je stakla na automobilima i razbio crepove na velikom broju objekata.

Strahovito nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je teritoriju opštine Arilje. Jak i krupan grad načinio je ogromnu štetu u selima Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići, Severevo i jedan deo sela Kruščica.

Ogromna materijlna šteta načinjena je u malinjacima, po kojima je ovaj kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prepoznatljiv.

- Ovo je katastrofa šta nas je snašlo u jeku berbe, krupne ledenice su sve uništile. Maline, kupine sve je otišlo. Skoro da nema grančice koju nije polomilo, uništena je i sorta polka koja tek treba da dođe na rod. Očaj i tuga, eto samo to možemo da kažemo - rekli su meštani sela Trešnjevica.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Još uvek nemamo zvanične podatke šteti, ali sudeći po video zapisima koje sam dobio, uništene su velike površine pod poljoprivrednim zasadima, ali i oštećeni pojedini objekti. Zbog neverovatne jačine grada, razbijani su crepovi na pojedinim objektima. Malinjaci su potpuno desetkovani. Meštani su zaista u ovom silovitom nevremenu pretrpeli ogromne štete - ističe Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.