OVO JE JUGO IZ SNOVA: Čudovište sa dva motora i snagom od skoro 1.000 KS (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 11:07

OVO JE JUGO IZ SNOVA: Čudovište sa dva motora i snagom od skoro 1.000 KS (FOTO/VIDEO)

Najbolje od svega ovaj radikalni Jugo je na prodaju za 25.000 dolara, a za taj iznos sumnjamo da se može kupiti originalniji i snažniji auto.

Zastava je sredinom 80-ih godina pokušala Jugo prodavati na velikom tržištu SAD-a, ali ovaj mali jugoslovenski kompakt je zbog svoje nepouzdanosti i nekvalitetne izrade vrlo brzo postao predmet podsmeha. Ipak i u SAD-u ima entuzijasta kojima se Jugo svideo, a od 1985. do 1992. godine prodano preko 140.000 primeraka.

Ipak, Jugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovoj priči ima malo dodirnih tačaka sa izvornim Jugom, a osim proširene karoserije i felni sa "Korvete" ovaj Jugo sakriva dva posebne i velika iznenađenja unutar svoje karoserije.

Naime, ovog Juga pogone čak dva V8 motora iz Cadillaca Eldorado, jedan napred i jedan u prtljažniku. Zapremina svakog motora iznosi 8,2 litre iz kojih proizvode po 480 konjskih snaga. U kombinaciji ova dva motora ukupna snaga ovog Juga približava se 1.000 KS i šalje se na sva četiri točka.

Ipak, i u ovako radikalnom projektu ima mesta za barem malo predostrožnosti. Tako je osnovni motor za ovaj Jugo u stvari onaj nazad, a kako postoji samo jedan sistem hlađenja kojeg diele oba motora vlasnik ovog Juga ne preporučuje stalno paljenje oba motora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.