OVO JE DEVOJČICA KOJA JE NASTRADALA KADA JU JE ZATRPAO PESAK NA PLAŽI: Brat i sestra iskopali rupu koja je bila kobna (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 19:54

OVO JE DEVOJČICA KOJA JE NASTRADALA KADA JU JE ZATRPAO PESAK NA PLAŽI: Brat i sestra iskopali rupu koja je bila kobna (FOTO/VIDEO)

Njen brat je u stabilnom stanju.

Identifikovana je 7-godišnja devojčica koja je preminula kada ju je 20. februara zatrpao pesak na plaži na Floridi zajedno sa njenim bratom.

U pitanju su Sloan i Medoks (8) Matingli.

Brat i sestra su kopali rupu duboku oko 1,5 metar na plaži u južnoj Floridi u utorak, 20. februara, kada je pesak, koji su gurali sa strane, popustio i prekrio ih oboje.

Hitna pomoć pronašla je dečaka zakopanog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do grudi, pored mora, oko 15 časova, dok je devojčica bila kompletno prekrivena peskom i zarobljena ispod njega.

Spasilačka služba je pokušavala da što brže iskopa decu lopatama, koristeći potporne daske kako bi sprečila da još peska upadne unutra.

- Videli smo muškarce kako kopaju lopatama i kantama i niko nije mogao da je pronađe - rekao je jedan svedok.

- Pretpostavljam da je, kada se pesak srušio na nju, ležala ravno tako da ju je celu prekrio - dodao je.

Na video-snimku se vidi kako jedno od dece odvode hitne službe nakon što je izvučeno.

7-year-old Sloan Mattingly died and her 9-year-old brother Maddox was hospitalized after a sand hole the family was digging collapsed, trapping them inside.

The family , from Indiana, was on vacation at a South Florida beach in Lauderdale-by-the-Sea.

🎥Credits: In Video pic.twitter.com/TFQU9S5ikD

— Biasedly Unbiased (@DiRealDan) February 22, 2024

Kada je oslobođena, devojčica je odvedena u zdravstveni centar Brovard u Fort Loderdejlu, ali je proglašena mrtvom. Njen brat se trenutno nalazi u bolnici u stabilnom stanju.

Prošlog decembra, Australijanac, 25-godišnji Džoš Tejlor, umro je nakon što je ostao živ zakopan u jami od 1,5 metara kod Kvinslenda.

Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta i reanimirala ga pre nego što je prebačen u bolnicu u Brizbejnu, ali mu je kasnije isključen aparat za održavanje u životu i preminuo je.

Takođe, 17-godišnji dečak je umro kada je ostao zarobljen u dubokoj rupi od peska koju je iskopao u dinama plaže u Severnoj Karolini u maju 2023 godine.

Članovi porodice i čuvari Nacionalnog parka uradili su mu reanimaciju, ali nije preživeo.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Ana Đokić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.