OVO JE BITKOINKA, PRVA KRAVA KUPLJENA DIGITALNOM VALUTOM: Oglasili se ponosni vlasnici iz Crne Gore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 15:30

OVO JE BITKOINKA, PRVA KRAVA KUPLJENA DIGITALNOM VALUTOM: Oglasili se ponosni vlasnici iz Crne Gore!

Ova krava je iznosila 1.350 evra

Vest da je po prvi put u Crnoj Gori krava kupljena digitalnom valutom, kao i da je zbog toga dobila ime Bitkoinka, odjeknula je regionom, a evo šta o tome kaže njena ponosna vlasnica.

Anđela Vujić se uključila u program TV Prva i objsnila kako je došla na ideju za ovakvu transakciju.

- Igrom slučaja određenu količinu novca posedujemo u kriptovalutama. Moji roitelji su rekli da žele da kupe kravu i u razgovoru sa kolegom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Markom došli smo na ideju da napravimo nešto inovativno i da je platimo kriptovalutom - kazala je ona.

Marko Maraš, čija platforma se bavi spajanjem kupaca i prodavaca, poručio je da je cilj digitalizovati poljoprivredu, a da je ovo samo jedan od načina.

- - u tom trenutku je to negde iznosilo 0,03 bitkoina - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.