OVIM ZVANIČNICIMA ZABRANJEN ULAZAK U SAD! Blinken otkrio - Stejt department čvrsto stoji iza nove odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 19:51

OVIM ZVANIČNICIMA ZABRANJEN ULAZAK U SAD! Blinken otkrio - Stejt department čvrsto stoji iza nove odluke

Blinken je dodao da će SAD nastaviti da podržavaju Gruziju u nastojanju da "uspostavi demokratiju, vladavinu zakona i princip odgovornosti".

Enton Blinken saopštio je danas da je Američki Stejt department zabranio je četvorici gruzijskih sudskih zvaničnika da uđu u zemlju zbog njihove ''umešanosti u značajnu korupciju''.

On je naveo da se radi o zvaničnicima Mihailu Činčaladžeu, Levanu Murusidžeu, Irakliju Šengeliji i Valerijanu Cercevadžeu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopšteno je iz Stejt departmenta.

- Ovi pojedinci su zloupotrebili svoj položaj predsednika sudova i članova Visokog pravnog saveta Gruzije - rekao je Blinken.

On je dodao da će SAD nastaviti da podržavaju Gruziju u nastojanju da "uspostavi demokratiju, vladavinu zakona i princip odgovornosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.