OVI GRADOVI U SRBIJI BIĆE NA UDARU OLUJE! Evo gde će do kraja dana biti NAJKRITIČNIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 18:23

OVI GRADOVI U SRBIJI BIĆE NA UDARU OLUJE! Evo gde će do kraja dana biti NAJKRITIČNIJE

Ovim gradovima do kraja dana preti opasnost od oluja sa grmljavinom.

Ovog poslepodneva preko Srbije se premešta hladni front, a u sklopu njega i oblačnost sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Već oko podneva prvi nalet oluja pogodio je Vojvodinu, a u Subotici su zabeležene i poplave usled nemogućnosti da ovodni sistemi prihvate veću količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Oko 15-16 časova na udaru grmljavinskog sistema našlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Podrinje i Kolubarski okrug.

U ovom času širom Srbije ima kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Najjačih oluja trnutno ima u Šumadiji, u delovima zapadne Srbije i u dolini Zapadne Morave, a nakon Čačka i Gornjeg Milanovca na sledećem udaru su Trstenik i Kruševac, ali i Kragujevac, potom i gradovi u Pomoravlju.

Kiše i pljuskova sa grmljavinom biće i na širem području Beograda.

Na jugu i jugoistoku Srbihe i dalje je vedro i veoma toplo, a pogoršanje do ovih predela očekuje se tek tokom večeri.

Inače, širom Srbije krajem dana i tokom večeri biće oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo od 30 do 50 mm kiše po kvadratnom metru, uz pojavu loaklnih poplava i bujica i to ne zbog izlivanja reka, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate veću količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Dobra vest je da će već u toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i širom centralne Srbije doći do smirivanje vremena i prestanka padavina, pri čemu bi se talas obilnijih padavina tokom noći premeštao ka istoku i jugoistoku, ali bi ova sistem oluja i obilnijih padavina u drugoj polovini noći slabio i nad ovim predelima, uz dalje premeštanje na istok.

U ponedeljak ugodnije i prijatnije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još ujutro na jugu i jugoistoku Srbije sa slabom kišom, a maksimalna temperatura u svim predelima Srbije biće ispod 30°C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.