OVI DELOVI SRBIJE PRVI NA UDARU! Novo upozorenje - pogledajte kako će u naredna dva sata nevreme protutnjiti našom zemljom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 12:33

OVI DELOVI SRBIJE PRVI NA UDARU! Novo upozorenje - pogledajte kako će u naredna dva sata nevreme protutnjiti našom zemljom (FOTO)

Ovi delovi Srbije da se spreme...

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u naredna dva sata na području Zapadne Srbije, Šumadije, kao i u Banatu doći do kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Nakon jučerašnjeg nevremena zabeležen je drastičan pad od deset i više stepeni, pa je jutros, recimo, najhladnije mesto u Srbiji Kopaonik sa 10 stepeni.

Snažno nevreme praćeno gradom juče je pogodilo prvo zapadnu Srbiju, a onda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se proširilo i na ostale delove zemlje. U pojedinim mestima palo je do 50 mm kiše po metru kvadratnom.

Ogromna količina padavina za kratko vreme napravila je haos i u pojedinim delovima prestonice, gde je kiša lila kao iz kabla, a olujni vetar je odneo deo krovne konstrukcije na Paunovom bregu na Voždovcu.

Podsećamo, prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

Situacija u Sloveniji je dramatična pošto je tu zemlju sinoć pogodilo jako nevreme. Potopljena su brojna mesta, a stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi su na terenu.

U razornim poplavama u četvrtak i petak poginule su tri osobe i uništeni su putevi, mostovi i kuće u maloj alpskoj zemlji. Dve trećine teritorije su bile pogođene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.