OVI DELOVI SRBIJE PONOVO NA UDARU SNEGA?! Objavljena prognoza vremena do Vaskrsa - neće vam se svideti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 20:46

OVI DELOVI SRBIJE PONOVO NA UDARU SNEGA?! Objavljena prognoza vremena do Vaskrsa - neće vam se svideti!

Maksimalna temperatura drugog dana vikenda biće do 15 stepeni

Nastavlja se relativno hladan april sa padavinama, a vrlo promenljivo vreme nastavilo bi se i tokom sledeće sedmice, pa i u danima oko predstojećih praznika.

Srbija je ovog vikenda pod uticajem visinskog ciklona. On će svojim centrom kružiti nad našim područjem sve do utorka i uslovljavaće tmurno i umereno do pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom, a biće uslova i za pljuskove. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << planinama iznad 1200-1300 metara nadmorske visine očekuje se sneg.

I pored povremenih i čestih padavina, ne očekuju se obilnije količine.

Pod uticajem napomenutog ciklona biće i relativno hladno.

Maksimalna temperatura prvog dana vikenda biće od 8°C na severozapadu do 14°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10°C.

Drugog dana vikenda biće za koji stepen toplije, uz maksimalne temperature od 11 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

U ponedeljak i utorak očekuje se znatno više sunca i biće još malo toplije. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C, a u utorak od 14 do 18°C, u Beogradu do 17°C.

U utorak tokom dana visinski ciklon odmaknuće od našeg područja dalje na jugoistok ka Egejskom moru, pa će sreda i četvrtak doneti stabilizaciju vremena.

Srbija će u sredu i u četvtak biti pod uticajem osetno toplije vazdušne mase. Očekuje se suvo vreme. Četvrtak će biti sunčan i najotpliji dan sledeće sedmice, a maksimalna temperatura biće i preko 20°C.

Nažalost, u drugoj polovini sledeće sedmice sve više jačaće ciklon sa Atlantika i zapada Evrope, a hladni front u sklopu njega stići će u petak do Srbije.

Već u noći između četvrtka i petka i u petak hladni front sa severozapada doneće Srbiji naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature.

Za sledeći vikend biće svežije, a prema trenutnim prognozama na za Vaskrs bi bilo oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretala bi se od 15 do 19°C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.