Izvor: B92, 22.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVE GODINE 29. NOVEMBAR CE SE SLAVITI I AKO BUDE UKINUT

Beograd -- Ukoliko jugoslovenska skupstina usvoji predlog da 29.

novembar bude ukinut kao drzavni praznik, on ce ove godine biti slavljen i to neradno. Kako je novinarima objasnio predsednik Veca gradjana Dragoljub Micunovic, posle usvajanja predloga o ukidanju ovog praznika, potrebno je najmanje 8 dana da bi takva odluka bila objavljena u "Sluzbenom listu" i da bi stupila na snagu, a za to vise nema vremena.

"To verovatno nece stici da vazi za ovu godinu, ali ce vaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sve sledece godine", kaze Micunovic. Poslanici Veca gradjana Skupstine SRJ su usvojili u cetvrtak Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o drzavnim praznicima, kojim je predvidjeno ukidanje proslave Dana republike 29. novembra. Da bi ovaj Zakon stupio na snagu mora da budu usvojen i u Vecu republika, koje se nije sastajalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.