OVDE JE POSLEDNJI PUT VIĐEN LUKAŠENKO U JAVNOSTI Sve oči uprte u Minsk - gde je predsednik Belorusije? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 07:29

OVDE JE POSLEDNJI PUT VIĐEN LUKAŠENKO U JAVNOSTI Sve oči uprte u Minsk - gde je predsednik Belorusije? (VIDEO)

Danima se svi pitaju šta se dešava sa Beloruskim predsednikom?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, koji od utorka nije viđen u javnosti, nije se juče pojavio na svečanosti u Minsku, podstakavši nagađanja da je ozbiljno bolestan. Državna novinska agencija BelTA prenela je da je premijer Roman Golovčenko pročitao Lukašenkovu poruku na godišnjoj ceremoniji na kojoj dvoje mladih polaže zakletvu pred zastavom bivšeg Sovjetskog Saveza.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije navela razlog Lukašenkove odsutnosti, pet dana nakon što je bio u Moskvi na proslavi pobede Sovjetskog Saveza nad Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Ali, i tada je izgledao loše i nije ostao do kraja. Lukašenko takođe nije govorio na sličnoj svečanosti u Minsku, prvi put u svojoj dugogodišnjoj vladavini. Tada je poslednji put viđen u javnosti.

Prema opozicionom portalu Euroradio, Lukašenko (68) je u subotu prebačen u elitnu kliniku u Minsku. Ruski list Kommersant takođe je pisao o njegovom zdravlju, pozivajući se na beloruske opozicione medije.

Ruski mediji retko pišu o zdravlju ruskih ili čelnika savezničkih zemalja. Beloruski ministar spoljnih poslova Sergej Aleinik bi danas trebalo da stigne u trodnevnu posetu Moskvi, objavilo je prošle nedelje rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.