OVDE JE POBEGAO UBICA MLADIĆA SA PEŠTERA: Bivša žena znala za pripremu zločina i ćutala?! Raspisana međunarodna poternica

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 23:01

OVDE JE POBEGAO UBICA MLADIĆA SA PEŠTERA: Bivša žena znala za pripremu zločina i ćutala?! Raspisana međunarodna poternica

Istraga je u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalasku i hapšenju glavnog osumnjičenog

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv tri osobe u vezi sa ubistvom muškarca (27) iz Đerekara, na Pešteru, čije je telo pronađeno u napuštenom bunaru prošle nedelje.

Glavni osumnjičeni (27) iz Sjenice, trenutno je u bekstvu, a protiv njega je izdata poternica.

Pored njega, uhapšene su još dve osobe: devojka (19) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Sjenice, osumnjičena za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, i osoba (40) iz Novog Pazara, osumnjičena za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Oboje su u pritvoru od 10. februara, sa predloženim trajanjem od 30 dana.

Glavni osumnjičeni se sumnjiči da je, uz pomoć devojke, 8. februara neno smrtne povrede ubijenom oštrim predmetom, a zatim njegovo telo sakrio u bunaru. Vozilo i dokumenta žrtve pronađeni su u Novom Pazaru. Bivša supruga ubijenog uhapšena je zbog sumnje da je znala za pripremanje krivičnog dela i trenutno je pod istragom.

Sahrana ubijenog obavljena je u nedelju, u prisustvu velikog broja rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mestu Đerekare. Motivi ubistva još uvek nisu poznati, ali se pretpostavlja da je bilo planirano i da je osumnjičeni pobegao u Nemačku.

U saopštenju VJT navodi se da za krivično delo teškog ubistva, koje podrazumeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

.

Srbija Danas/sandžakdanas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.