OVDE JE LEPŠE NEGO U NEMAČKOJ: Vratio se u zavičaj posle samo tri nedelje

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVDE JE LEPŠE NEGO U NEMAČKOJ: Vratio se u zavičaj posle samo tri nedelje

Mladi lekar Dalibor Stojanović odustao od sigurnog posla u inostranstvu i vratio se da radi u svom zavičaju. Hoću da doprinesem društvu koje me je školovalo, kaže doktor. Živi na relaciji Niš - Vlasotince NI posle dve godine od povratka iz inostranstva mladi lekar Dalibor Stojanović iz Vlasotinca nije se pokajao zbog svoje odluke da profesionalnu afirmaciju potraži u domovini, iako mu je daleko od rodne grude nuđen siguran posao lekara sa specijalizacijom. Doktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Dalibor je u međuvremenu upisao volontersku specijalizaciju, zbog koje danas živi na relaciji Niš - Vlasotince, a projektno je angažovan i u Službi hitne medicinske pomoći vlasotinačkog doma zdravlja. - Želja mi je da znanje koje imam primenim u lečenju bolesnika u našoj zemlji i na taj način dam svoj profesionalni doprinos društvu koje me je školovalo. U Lajpcig sam otišao da potpišem ugovor, ali sam se predomislio, iako sam za posao u Nemačkoj imao podršku sestre farmaceuta i zeta anesteziologa koji tamo rade - priča ovaj mladi lekar. On može da se pohvali i time da je tri godine bio student sa najvišim prosekom. Doktor Dalibor smatra da prilikom odluke otići ili ostati ovde treba uzeti u obzir mnoge stvari, od profesionalne afirmacije, koja je najbitnija, do novca, koji je važan, ali, prema njegovom mišljenju, ipak treba biti tamo gde se najbolje osećate. PROČITAJTE JOŠ - Vratio se u Srbiju iz Engleske: Sreća je biti među svojima - Ovde mi je lepše. Nisam mogao da zamislim da radim u tuđini umesto u zemlji u kojoj sam odrastao, i zbog toga sam od svega, posle samo tri nedelje, odustao - kaže doktor Dalibor, koji je na zamenama odsutnih lekara radio u Nišu, Požarevcu i Kučevu.Dom zdravlja u Vlasotincu, Foto I. Mitić Direktorka vlasotinačkog Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović se priseća da je Dalibor ovakav ishod nagovestio kada su se pozdravljali i dodaje da je reč o kolegi kakav se samo poželeti može. Zaposlen je u Službi medicinske pomoći po projektu kojim lokalna samouprava finansira zarade 14 lekara i isto toliko tehničara, odnosno sestara. Vlasotinačkom Domu zdravlja je ukinuta specijalistička služba sa obrazloženjem da je ta ustanova od bolnice u Leskovcu udaljena nepunih 20 kilometara. Međutim, niko nije imao u vidu da od pojedinih sela do leskovačke Opšte bolnice treba proći dvostruko duži put. MANjAK OSOBLjA Opštine Vlasotince i Crna Trava, kao i Leskovac, trude se da pokriju razuđenu teritoriju adekvatnim brojem lekara i sestara, zbog čega iz svojih budžeta obezbeđuju plate dela neophodnog medicinskog osoblja. - Imamo potrebu za većim brojem lekara nego što je to predviđeno kriterijumima Ministarstva i to ne možemo da ignorišemo. Povratak ovog mladog čoveka pokazuje da mladi ljudi u Vlasotincu mogu da pronađu svoje mesto i da obezbede egzistenciju sebi i svojoj porodici - zaključuje predsednik opštine Zoran Todorović.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SRBIJI JE LEPŠE: Mladi lekar odustao od SIGURNOG POSLA u Nemačkoj i vratio se u svoj zavičaj, razlog PREDIVAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2019

Mladi lekar Dalibor Stojanović odustao od sigurnog posla u inostranstvu i vratio se da radi u svom zavičaju. Hoću da doprinesem društvu koje me je školovalo, kaže doktor. Živi na relaciji Niš - Vlasotince..Ni posle dve godine od povratka iz inostranstva mladi lekar Dalibor Stojanović iz Vlasotinca...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.