OVAKVE SU PROSETALE GRADOM I zbog toga su morale da plate OGROMNU kaznu

Izvor: medio.rs, 07.Sep.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKVE SU PROSETALE GRADOM I zbog toga su morale da plate OGROMNU kaznu

Muškarci, žao nam što moramo da vas obavestimo da će se sve devojke koje ponosno ističu svoje obline šetajući polugole, nakon ovog saznanja odmah obući

Da li ste znali da vam šetanje u provokativnoj odeći može “izbiti” čak i do 150 hiljada dinaraiz džepa mikro šortsa? Da, žao nam je muškarci, ali će se nakon ovog saznanja sve devojke koje ponosno ističu svoje obline šetajući poput nekih naših starleta – polugole, verovatno obući.

Mlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << razgolićene žene se često sreću na ulicama prestonice, ali za defilovanje u šortsevima, koji više podsećaju na veš, i predubokim dekolteima – mogu da plate kaznu zbog remećenja javnog reda i mira.

Ukoliko bi, na primer, devojka prošetala oskudno odevena Knez Mihailovom, sudije bi prema Zakonu o javnom redu i miru to mogle da prepoznaju kao prekršaj.

Ovo bi moglo da se podvede pod član 8, Zakona o javnom redu i miru, u kojem stoji da je tonepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje:

Printksin: paragraf.rs

Ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana, kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova.

Ko prekršaj iz stava 1. ovog člana izvrši u grupi od tri i više lica – kazniće se radom u javnom interesu od 240 do 360 časova ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

Advokat Marija Vagner nam je rekla da Zakon ne precizira tačno šta sve potpada pod remećenje javnog reda i mira, ali je to sve što ugrožava i onemogućava normalne tokove života ili uznemirava prisutne.

– U takvim situacijama, ukoliko bi neko prijavio da ga remeti oskudno odevena devojka na ulici, u prevozu ili bilo kom drugom javnom mestu, sudije presuđuju prema slobodnom sudijskom uverenju – kazala je advokatica.

Dodala je i da bi nekada žene plaćale svakodnevno kazne da su odevene bile ovako kako su danas.

– Vremena se menjaju, nekada bi to bilo sigurno sankcionisano, danas ipak sve zavisi od sudijskog rasuđivanja. Plastičan primer za to vam je i sviranje na ulici. Nekada se i to smatralo remećenjem javnog reda i mira. Sećam se slučaja iz devedesetih godina, kada su čoveku kao sredstvo izvršenja prekršaja, oduzete četiri gitare zaredom – objasnila je Marija.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.