OVAKVA TRAGEDIJA SE NE PAMTI U SJENICI: Dečak (12) uzeo konopac za vezivanje sena i celo selo ZAVIO U CRNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 19:20

OVAKVA TRAGEDIJA SE NE PAMTI U SJENICI: Dečak (12) uzeo konopac za vezivanje sena i celo selo ZAVIO U CRNO

Porodica je živela u veoma teškim uslovima i neki su znali da dečak ima suicidne misli.

Nezapamćena tragedija dogodila se u selu kod Sjenice, kada je dečak (12) izvršio samoubistvo tako što se obesio o drvo na brdu iznad kuće.

Hitna pomoć je odmah po pozivu stigla na lice mesta, ali nesrećnom dečaku nije bilo spasa.

- Pronašli su ga obešenog, a koristio je konopac koji se koristi za vezivanje bala sena. Ovo je prava tragedija, sve nas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pogodilo. Porodica je živela u jako teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dečak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe - kažu za agencije vidno potreseni meštani sela.

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za medije direktor Doma zdravlja u Sjenici dr. Altan Hamidović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.