OVAKO SU UHAPŠENI PLJAČKAŠI MILIJARDERA U BEOGRADU! Opljačkali slavnog engleskog fudbalera i Tamaru Eklston (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2023, 19:53

OVAKO SU UHAPŠENI PLJAČKAŠI MILIJARDERA U BEOGRADU! Opljačkali slavnog engleskog fudbalera i Tamaru Eklston (FOTO/VIDEO)

Uhapšeno šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u koordinaciji sa Metropolitenskom policijom i Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije, na teritoriji Beograda uhapsili su šest pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

Uhapšeni su muškarac (42), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, kao i članovi grupe (21), (68),(33), (42) i (25).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i muškarac (40), koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Švajcarskoj, kao i još jedna osoba za kojom policija intenzivno traga.

Sumnja se da je muškarac u cilju prikrivanja nezakonitog porekla novca koji su on i još jedan muškarac protivpravno stekli u periodu od 2014. do 2022. godine provalama u kuće i stanove u Engleskoj i Švajcarskoj, u Srbiji organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi tim novcem kupovali nekretnine, skupocene automobile i finansirali luksuzan način života na teritoriji naše zemlje.

Sumnja se da su šestoro uhapšenih, od 2018. do 2023. godine, novac stečen kriminalnom delatnošću lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu uplaćivali na račune u bankama, kupovali i prodavali devize, vršili mnogobrojne transakcije novčanih sredstava u bankama, kao i da su zaključili više pravnih poslova kupoprodaje, poklona i zajmova u cilju prikrivanja nezakonitog porekla imovine, i na taj način u legalne tokove ubacili najmanje 2.422.255 evra, iako su znali da je novac stečen kriminalnim aktivnostima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.