OVAKO SE RAZRAČUNAVA SA SEPARATISTIMA! Katalonske vođe dobili DECENIJSKE KAZNE, neće im više PASTI NA PAMET

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO SE RAZRAČUNAVA SA SEPARATISTIMA! Katalonske vođe dobili DECENIJSKE KAZNE, neće im više PASTI NA PAMET

Oni su osuđeni zbog učešća u pobuni i zloupotrebe javnih sredstava.

Španski Vrhovni sud danas je osudio devet od 12 Katalonaca na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine.

Kazne su niže od onih koje je zahtevalo tužilaštvo.

Vrhovni sud Španije podigao je 2018. protiv 13 katalonskih političara.

Bivši vođa regionalne katalonske vlade Karles Pudžemon nazvao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "svirepom" presudu Vrhovnog suda.

#URGENTE | El Supremo condena a Oriol Junqueras a 13 años de prisión, 11,5 a Forcadell y 9 a los 'Jordis' https://t.co/3P43VLLQCq pic.twitter.com/BcHixAtJBx

— Europa Press (@europapress) October 14, 2019

- Vreme je za reakciju... za budućnost naših sinova i kćeri. Za demokratiju. Za Evropu. Za Kataloniju - napisao je Pudžemon na Tviteru.

Pudžemon je vodio taj španski region u vreme kada je pokušano proglašenje nezavisnosti 2017. godine, za koje je i suđeno katalonskim liderima.

Njemu nije suđeno jer je pobegao u Belgiju gde živi u egzilu.

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Barseloni jasni, zatvor nije rešenje!

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2019

Povodom najnovijih dešavanja oglasio se i španski gigant...Fudbalski klub Barselona kritikovao je danas zatvaranje političkih katalonskih lidera i naveo da "zatvor nije rešenje"...Španski Vrhovni sud danas je osudio devet od 12 Katalonaca na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog uloge koju su...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.