OVAKO JE UROŠ USPEO DA POBEGNE SA MESTA MASAKRA Započeo krvavi pir, a sada su isplivali novi detalji kobne noći

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 09:15

OVAKO JE UROŠ USPEO DA POBEGNE SA MESTA MASAKRA Započeo krvavi pir, a sada su isplivali novi detalji kobne noći

Uroš se nalazi u pritvoru od 6. maja, a pritvor je njegovom ocu, koji je inače vojno lice, određen 11. maja.

Uroš Blažić (21) je, samo dan nakon masovne pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru počinio slično masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Šepšin, kada je pucao na sve koji su se našli na njegovom putu. Kako su ranije ispričali meštani, do takvog čina došlo je upravo zbog rasprave o maloletnom dečaku koji je pucao na Vračaru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Uroš četvrtog maja, nešto posle 23 sata dolazi u mladenovačko selo Dubona, gde izlazi iz očevog "mercedesa" kako bi kupio cigarete. Tada ulazi u sukob sa grupom mladića i devojaka koji su sedeli u školskom dvorištu.

Kako je Telegraf.rs nezvanično saznao od meštana Dubone, Uroš je ušao u raspravu sa okupljenima jer je pravdao trinaestodogišnjeg dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi u Beogradu i naišao na negativne reakcije okupljenih. On je tada seo u automobil i otišao, a niko nije ni slutio šta će da se desi.

Uroš odlazi u vikendicu u naselju Varovnica u kojoj je živeo od kada je, navodno zbog razmirica, otišao iz porodične kuće u Donjoj Duboni. Uzima oružje i, naoružan automatskom puškom, pištoljem i sa nekoliko ručnih bombi, iz nepoznatog razloga se ne vraća odmah u Dubonu, već odlazi u smederevsko selo Malo Orašje.

Tamo iz automatske puške puca na grupu mladih koja se kod spomenika okupila kako bi, zbog predstojećih dana žalosti, ranije proslavila Đurđevdan. Ubija pet, a ranjava šest osoba.

Iz Malog Orašja opet kreće ka Duboni, gde ponovo otvara vatru, ne samo na one koji su se nalazili tu i tokom njegovog prethodnog dolaska, već i na one koji su su došli u međuvremenu. U Duboni ubija tri osobe, među kojima je 21-godišnji policajac i njegova rođena sestra, a ranjava osmoro.

Nakon masakra u školskom dvorištu u Duboni, Uroš beži "mercedsom", a u jednom momentu silazi na zemljani put, gde mu se vozilo zaglavljuje, te nastavlja peške. Usput odbacuje pušku i svoj mobilni telefon.

Izbija u blizini kuće Jovana Markovića u selu Šepšin. Ulazi u njegovo dvorište, krade njegov automobil "reno ispejs" i iz dvorišta skreće desno. Dok je vlasnik automobila shvata da je zvuk koji je čuo bio njegovo vozilo, Uroš već nestaje bez traga. Izlazi na put za Mali Požarevac, gde ukradeno vozilo ostavlja u blizini spomenika palim borcima, a potom se penje na auto-put u blizini rampe i, najverovatnije provlači kroz rupu u ogradi.

Zaustavlja taksistu koji vozi trudnu ženu iz Smedereva do Uba. Seda u automobil i pod pretnjom bombom, tera taksistu da odveze ženu u Ub, a potom da njega odveze u selo Vinjište kod Kragujevca. Dok policija uveliko blokira puteve, Uroš  uspeva da prođe neopaženo i stigne u kuću svoje rodbine.

Ipak, u tom momentu nije poznato da je Uroš napustio kompletnu teritoriju Beograda. Pokrenuta je akcija "Vihor" i policija je blokirala Beograd, s obzirom na to da je u tom momentu uroš B. poslednji put viđen kod Malog Požarevca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.