OVAJ MALI HEROJ BIJE VAŽNU BITKU, ALI MU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Pomozimo Stefanu da odrasta kao i njegovi vršnjaci

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 14:50

OVAJ MALI HEROJ BIJE VAŽNU BITKU, ALI MU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Pomozimo Stefanu da odrasta kao i njegovi vršnjaci

Kako je Stefanovo stanje počelo da se pogoršava, dečiji neurolog koji vodi njegov slučaj ga upućuje u inostranstvo radi intervencije matičnim ćelijama.

Stefan je rođen kao zdravo dete. Sa svojih navršenih devet meseci počeli su epi napadi. Roditelji su se obratili izabranom lekaru koji ih je uputio na Institut za decu i omladinu u Novom Sadu. Tamo mu je dijagnostifikovana retka bolest - Tuberoskleroza mozga.

Stefan je iz dana u dan motorički sve slabiji, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hoda samostalno i ne uzima sam predmete, a njegovo raspoloženje se često menja.

- Rođen je kao zdravo dete, ali su sa njegovih devet meseci počeli epi napadi. Od tada on prolazi kroz niz pregleda i terapija. Posle dugog traganja za klinikom koja će pristati da započne sa Stefanovim lečenjem naišli smo na sjajnu kliniku Memorial u Istanbulu koja nam je u svakom smislu izašla u susret. Konzilijum lekara, sastavljen od neurologa, neurohirurga, genetičara, ortopeda i naravno pedijatara, sa zadovoljstvom je prihvatio našeg heroja za svog novog pacijenta, gde mu je odmah promenjena terapija, a operacija ostavljena kao poslednja opcija - rekao je otac.

Na svaka tri meseca, Stefan i njegova porodica će se vraćati u Istanbul na redovne kontrole.

- Predstoji nam mnogo letova, analiza i snimanja. Došli smo do računice da bi još 50.000€ uz sav do sada sakujeni novac bilo dovoljno za taj period, ukoliko ne bude komplikacija - kaže otac malog Stefana, Dragan Gončin.

Naše malo Stefanu znači sve! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 664 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human664 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547444-51

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002917.6

IBAN: RS35160005400002917663

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.