OVAJ BEOGRADSKI MOST JE OPASAN ZA SAOBRAĆAJ: Iako je ZVANIČNO ZATVOREN, vozači i dalje prelaze preko njega i RIZIKUJU ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 12:15

OVAJ BEOGRADSKI MOST JE OPASAN ZA SAOBRAĆAJ: Iako je ZVANIČNO ZATVOREN, vozači i dalje prelaze preko njega i RIZIKUJU ŽIVOT

Iako je mostić kod Miloševog konaka na Topčideru nekoliko nedelja zvanično zatvoren vozači i dalj eprelaze preko njega.

Iako je zbog nestabilnosti mostić kod Miloševog konaka na Topčideru nekoliko nedelja zvanično zatvoren, vozače to ne sprečava da prelaze preko njega. Nadležni su nekoliko puta postavljali saobraćajnu signalizaciju i zaštitnu ogradu, ali je oni uvek sklone. Osim njega, i most u Jajincima je u veoma lošem stanju, ali zabrane za prolaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema.

Kako su mediji već pisali, most u Topčiderkoj ulici u izuzetno je lošem i devastiranom stanju. Armatura viri, a na mostu rupe kroz koje "proviruje" i reka Topčiderka. Nadležni su pre nekoliko meseci postavili zaštitnu ogradu i znak za slepu ulicu.

Međutim, vozači su je sklonili i tuda prolaze da bi izbegli gužve u Bulevaru patrijarha Pavla. Kako je istakao gradski menadžer Miroslav Čučković, Sekretarijat za saobraćaj je dao nalog da se postavi betonska prepreka, kako ne bi mogla da se pomera.

- Ovde je bila ograda celom širinom, a onda je neko uklonio. To je krivično delo, obuhvaćeno zakonom o bezbednosti saobraćaja, jer je promenom signalizacije nastala opasnost za druge učesnike u saobraćaju. Statistički nije bezbedno mesto za prelaženje, i prosto je neverovatno da ljudi most i dalje koriste - priča profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

Nadzorni organ je takođe utvrdio da je most nebezbedan, a on se gotovo svaki put zatrese kada vozila prođu. U toku je izrada tehničke dokumentacije kako bi počela njegova popravka.

Iz "Puteva Beograda" ističu da je planirano da ovaj premosnik bude saniran do kraja godine. Ipak, u malo boljem stanju, ali rizičnom za odvijanje saobraćaja je i most u Jajincima.

Nekoliko velikih komada kamena već se odvalilo sa betonske mostovske konstrukcije, pa se ulegnuća mogu videti na putu. Kako ističu žitelji Jajinaca, ova situacija traje već dve godine, a niko od nadležnih nije reagovao.

- Sve je krenulo na levu stranu, sve tone, a most je jako star. Stavljen je asfalt, ali ga je uništilo vreme. Ovde svakodnevno prođe veliki broj automobila, privatnih, deset linija gradskog saobraćaja i kamiona dugački po 12,13 metara. Ovde se nalazi i klizište, pa to sve utiče na njegovu stabilnost - priča Nataša Đorđević.

Na Topčiderskoj reci 2019. godine za prelaz pešaka već je zatvoren truli, nakrivljeni drveni most. Ovo je veza preko reke za pešake između dva dela parka, ali i između autobuskih stajališta koja se nalaze na dve suprotne strane, a takođe je bio put do želežničke stanice "Topčider". Na ovom mostu i sada se fotografišu mladenci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.