OVA ZENA JE ZMAJ BALTIMORA Zove se Merilin i uteruje strah u kosti americkim rasistima

Izvor: medio.rs, 03.Maj.2015, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVA ZENA JE ZMAJ BALTIMORA Zove se Merilin i uteruje strah u kosti americkim rasistima

Merilin Mozbi je četiri meseca bila na funkciji kada joj je dodeljena ova istraga. Do sada nikada nije imala vodeću funkciju, a predstavlja najmlađu među svim tužiteljkama u američkim okruzima

Merilin Mozbi (35) je mlada tužiteljka koja se u petak našla pred kamerama u Baltimoru i saopštila nešto što je odjeknulo poput bombe! Po njenom nalogu je uhapšeno šest policajaca koji su osumnjičeni za smrt Fredija Greja (25), Afroamerikanca koji je preminuo u pritvoru usled >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << posledica povređene kičme.

Policija iz Baltimora je jasno tvrdila da je Fredi povredio sam sebe, ali je tužiteljka sve te tvrdnje “oborila” i objavila da je na osnovu nezavisne istrage i medicinskog nalaza utvrđeno da je Grej ubijen.

Posle njene objave napokon postoji jasan odgovor šta se desilo sa Afroamerikancem, nakon čije sahrane su izbili neredi širom Amerike.

Njene reči predstavljaju neku vrstu prekretnice u Americi koja traži pravdu za policijsko ubistvo.

Ovo nije prvi slučaj da beli policajac ubije crnog čoveka i da se sve to pokušava zataškati.

Foto: Tanjug/AP

– Grej nije počinio nijedno krivično delo – navela je Mozbijeva.

Foto: Tanjug/AP

Ona je u detinjstvu doživela sličnu tragediju kada je ispred njene kuće tinejdžer ubio njenog 17-godišnjeg rođaka.

Foto: Tanjug/AP

Ovo ubistvo se dogodilo u Bostonu, a ona je upravo time bila inspirisana da postane prva iz njene porodice koja će završiti fakultet.

Foto: Tanjug/AP

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Strah i trepet Baltimora: Američki rasisti strahuju od Merilin

Izvor: B92, 03.Maj.2015

Najmlađa tužiteljka u američkim okruzima, koja do sada nije imala vodeću funkciju je Merilin Mozbi. Na samom početku, zbog svog oštrog stava, postala je strah i trepet američkih rasista...Merilin je izašla pred kamere u Baltimoru u petak i po njenom nalogu odmah je uhapšeno šest policajaca,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.