OTVORENI BALKAN I DALJE U IGRI?! Premijer Rama boravio u Podgorici pa uputio JASNU poruku: To nije moja privatna kompanija...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 20:57

OTVORENI BALKAN I DALJE U IGRI?! Premijer Rama boravio u Podgorici pa uputio JASNU poruku: "To nije moja privatna kompanija..."

Premijer Albanije započeo je svoju balkansku turneju.

Premijer Albanije Edi Rama poručio je u Podgorici, na zajedničkoj konferenciji sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, da inicijativa „Otvoreni Balkan“ nije njegova privatna kompanija koju može da zatvori ili otvori, i da je potrebno posvetiti se Berlinskom procesu.

Na pitanje novinara da li je Albanija odustala od „Otvorenog Balkana“, Rama je kazao da je to zajednička inicijativa nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemalja.

- Otvoreni Balkan nije moja privatna kompanija koju mogu da otvorim i zatvorim, to je zajednička inicijativa nekoliko zemalja - kazao je Rama.

Ponovio je da je „Otvoreni Balkan ispunio svoju misiju“, ali nije direktno odgovorio na pitanje napušta li Albanija tu inicijativu.

- Mi treba da budemo posvećeni Berlinskom procesu. Albanija je domaćin Berlinskog procesa i ne možemo sebi dozvoliti rasipanje pažnje i imamo šansu da u proces uključimo jedan finansijski plan EU - kazao je Rama, nakon sastanka sa Abazovićem.

Abazović je istakao da podržava regionalnu saradnju i da je cilj da region ne ode korak unazad

- Mi nismo osnivači te inicijative. Do sad smo bili posmatrači, ako oni nastave mi smo tu, ako ne, mi ćemo nastaviti saradnju kao do sada - kazao je Abazović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.