OTVOREN CENTAR ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA HENDIKEPOM

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVOREN CENTAR ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA HENDIKEPOM

NOVI SAD - Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, gde će poslodavci i osobe sa invaliditetom moći lakše da dobiju sve informacije o zasnivanju poslovnog odnosa, otvoren je danas u Novom Sadu.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović je rekao da je od donošenja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Srbiji posao dobilo oko 9.000 pripadnika te populacije, što je znatno više nego pre donošenja zakona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Jovanović je rekao da je novosadski Centar prvi u Vojvodini, a treći u Srbiji, koji će raditi kao posebna jedinica Nacionalne službe za zapošljavanje. "Nadamo se da će Centar u Novom Sadu uticati na popravljanje stanja na tržištu rada u tom gradu. Uskoro ćemo početi pregovore i sa predstavnicima drugih većih gradova u Vojvodini, kako bismo i u njima otvorili ovakve centre", rekao je Jovanović.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je da je uverena da Srbija gradi odgovorno i humano društvo, a briga o zapošljavanju osoba sa invaliditetom deo je tog posla.

"Od usvajanja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom vidljivi su rezultati tog zakona. Danas imamo i centre, poput ovog u Novom Sadu, koji će predstavljati mesto gde će osobe sa invaliditetom moći da nađu svoj kutak", rekla je Kalanovićeva.

Potpredsednica vlade je rekla i da o osobama sa invaliditetom treba razmišljati, sa njima raditi i družiti se tokom cele godine, a ne samo na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Vojvođanski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da je i u Vojvodini dat veliki doprinos evropskom putu Srbije u ovoj oblasti i izrazio nadu da će 2012. još veći broj osoba sa invaliditetom dobiti posao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.