OTVARANJE BOGOVINSKE PEĆINE 1. MAJA 2012.

Izvor: Kurir, 18.Sep.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVARANJE BOGOVINSKE PEĆINE 1. MAJA 2012.

BOLJEVAC - Bogovinska pećina kod Boljevca, u kojoj je započeta druga faza radova, biće otvorena 1. maja naredne godine, najavljeno je danas iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

"Ovogodišnjim projektom obezbediće se osvetljenje pećine, kako bi turisti uživali u hodnicima bogato ukrašenim stalaktitima i stalagnitima, a postaviće se i zaštitne ograde kako bi se obezbedio prostor za posetioce svih uzrasta", rekao je državni sekretar u Ministarstva ekonomije i regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << razvoja Goran Petković.

Prema njegovim rečima prva sredstva namenjena rekonstrukciji te pećine izdvojena su 2007. godine, kada je osposobljeno prvih 600 metara hodnika. Bogovinsku pećinu, koja je zakonom zaštićeni spomenik prirode, do sada su uglavnom posećivali speleolozi i stručnjaci koji se bave proučavanjem tla i biologije na ovim područjima.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka donacija za Feliks Romulijanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2011, 04:01

ZAJEČAR -..U palati "Feliks Romulijana" u blizini Zaječara danas će biti potpisan Ugovor o američkoj donaciji od 65.800 dolara namenjenih za taj arheološki lokalitet, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije...Na konferenciji za štampu povodom potpisivanja ugovora govoriće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.