OTVARA SE GRANIČNI PRELAZ RAFA KA EGIPTU? Evo ko će moći da napusti pojas Gaze, a ko da uđe u njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 07:37

OTVARA SE GRANIČNI PRELAZ RAFA KA EGIPTU? Evo ko će moći da napusti pojas Gaze, a ko da uđe u njega

Oglasio se palestinski diplomata

Granični prelaz Rafa iz Gaze u Egipat biće otvoren u 9 sati po lokalnom vremenu (8 po srednjoevropskom), preneo je danas En-Bi-Si (NBC) citirajući Kamela Katiba, predstavnika palestinske ambasade.

Otvaranje će omogućiti stranim državljanima da napuste Pojas Gaze, dok će u suprotnom smeru moći da uđe humanitarna pomoć, navodi Tajms of Izrael.

Izrael je prethodnih dana pristao da ublaži >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opsadu Pojasa Gaze koja je uvedena nakon upada palestinskog militantnog pokreta Hamas 7. oktobra na jug Izraela. Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u nedelju da će se prelaz Rafa otvoriti, ali nije precizirao kada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deseti dan rata: Bajden, Hamas treba uništiti, okupacija Gaze bi bila greška, otvara se prelaz za strance (BLOG)

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2023

Granični prelaz Rafah iz Gaze u Egipat biće otvoren danas u 9 sati ujutro, prenosi mediji, pozivajući se na Kamela Hatiba, predstavnika palestinske ambasade. Predsednik SAD Džp Bajden kaže da bi ponovna okupacija Gaze bila ozbiljna greška, ali misli da bi Hamas trebalo eliminisati

Nastavak na NoviMagazin.rs...

JEDINI PUT SPASA! Kakav je to granični prelaz kojim Palestinci žele da pobegnu iz Pojasa Gaze i ko ga kontroliše? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023

"Žene bi satima sedele na koferima, deca bi se igrala u prljavštini"..Očekuje se da će Egipat uskoro na nekoliko sati otvoriti granični prelaz Rafa, na južnom delu Gaze, za strane državljane i stanovnike Gaze koji imaju dvojno državljanstvo. To će značiti beg iz rata za ograničeni broj Palestinaca....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.