OTPOR RASTURA AMERE PO IRAKU: Udaraju gde god stignu, dižu im u vazduh konvoje na svakom koraku

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 19:25

"OTPOR" RASTURA AMERE PO IRAKU: Udaraju gde god stignu, dižu im u vazduh konvoje na svakom koraku

Osveta za Muhandisa i Sulejmanija

Šest konvoja koji su prevozili zalihe i opremu za Koaliciju predvođenu SAD u Iraku našlo se na udaru. Napadi su se odvijali na sledeći način:

Dana 11. aprila konvoj snabdevanja je pogođen u području Hadžaj u severnoj provinciji Saladin. Nova grupa koja sebe naziva "Divizija al-Sabikun" preuzela je odgovornost i podelila video napada. Dana 13. aprila konvoj za snabdevanje bio je meta u blizini grada Samavah u južnoj provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mutana. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

Dana 14. aprila je konvoj snabdevanja bio meta u blizini grada Nasirija u južnoj provinciji Dikar. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad. Bez obzira na to, kanal "Sabereen News" na društvenoj mreži Telegram objavio je fotografije koje prikazuju posledice napada.

Drugi konvoj snabdevanja bio je napadnut u južnoj provinciji Divanija. Islamski otpor u Iraku "Ašab al-Kahf" preuzeo je odgovornost za napad. Treći konvoj snabdevanja bio je meta u centralnoj provinciji Vavilon. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

Četvrti konvoj snabdevanja bio je meta u okrugu Jusufija u blizini glavnog grada Bagdada. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad. Svih šest američkih konvoja za snabdevanje bili su gađani improvizovanim eksplozivnim uređajima, oružjem proiranskih frakcija u Iraku.

Nedavni napadi na kolone i baze SAD-a u Iraku odgovor su na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU-Hašd al Šabi), i Kasema Sulejmanija, komandanta iranskih snaga "Kuds". Napadi treba da potisnu američke snage iz zemlje.

Snage "otpora" u Iraku pojačale su svoje napade nedavno. Kasno 14. aprila, bespilotna letelica je prvi put upotrebljena u napadu na američku bazu na međunarodnom aerodromu Erbil.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.