OTPISALI GA PRE SMRTI? Sahrana kralja Čarlsa isplanirana mnogo ranije, evo šta se krije iza svega

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 13:24

OTPISALI GA PRE SMRTI? Sahrana kralja Čarlsa isplanirana mnogo ranije, evo šta se krije iza svega

Šok saznanje

Sahrana kralja Čarlsa III već je bila isplanirana prošle godine. Kralj se suočava sa rakom i ta vest je zabrinula milione britanaca. Kraljica Kamila je nedavno izjavila za medije da se on oseća dobro, ali detalji o njegovoj bolesti još neće ugledati svetlost dana.

Iako se kraljevska porodica suočava sa ozbiljnim problemima, unapred je isplanirala njegovu sahranu. Ova prirpema nije direktno vezana za njegovu bolest, već je to deo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opšteg protokola, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti.

- Operacija Menay Bridge" odnosi se na detaljne planove vezane za smrt kralja Čarlsa III i nosi naziv visećeg mosta u Velsu. Ukoliko bi došlo do iznenadne smrti monarha ovaj plan mora da postoji. On uključuje objavu smrti, period službene žalosti i detalje vezane za državnu sahranu - kazala je ona.

Ovaj način planiranja sahrane počeo je odmah nakon što je Čarls preuzeo presto, nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete, a slični planovi postoje i za druge članove kraljevske porodice.

Ova praksa, iako možda čudna mnogima, proizlazi iz strogih protokola koje kraljevska porodica Velike Britanije sledi decenijama unazad. Planiranje sahrana do najsitnijih detalja omogućava im spremnost u svakom trenutku.

Neočekivani događaji kao što su smrt, ili abdikacija monarha, ne smeju da ih iznenade s obzirom da je to nešto što će izazvazi pažnju celog sveta i sme da bude nekih propusta, prenosi "9.news.au"

Srbija Danas/B92

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.