OTPEČAĆENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA! Bivši predsednik SAD napustio sud i krenuo ka Floridi - a EVO za šta se tereti

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 22:58

OTPEČAĆENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA! Bivši predsednik SAD napustio sud i krenuo ka Floridi - a EVO za šta se tereti

Tramp se izjasnio da nije kriv.

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje poslovnih dokumenata posle istrage o novcu koji je plaćen porno zvezdi Stormi Danijels za diskreciju u vezi sa njihovim odnosom, prenose američki mediji.

Tramp je potom napustio zgradu suda na Menhetnu i uputio se ka svom ranču na Floridi, odakle se očekuje da će se kasnije obratiti javnosti, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bi-Bi-Si.

U optužnici, koja je otpečaćena posle Trampovog izjašnjavanja, tvrdi se da je bivši predsednik bio umešan u zaveru za podrivanje integriteta izbora 2016. godine.Tužioci tvrde da je Tramp bio dio nezakonitog plana da se suzbiju negativne informacije - uključujući i nelegalnu isplatu 130.000 dolara - koje bi nanele štetu njegovoj kampanji, prenosi Glas Amerike.

- Donald Tramp je optužen za falsifikovanje njujorških poslovnih dokumenata da bi sakrio štetne informacije i nelegalnu aktivnost od američkih birača pre i posle izbora 2016. godine. Tokom izbora, Tramp i drugi su realizovali plan da identifikuju, kupe i sakriju negativne informacije o njemu i poboljšaju njegove šanse za izbor. Tramp je zatim uložio velike napore da sakrije svoje ponašanje, što je dovelo do unošenja desetina lažnih knjiženja u poslovnim dokumentima da bi se sakrila kriminalna aktivnost, uključujući pokušaje da se prerše državni i federalni izborni zakoni - navodi se u saopštenju iz kancelarije okružnog tužioca Alvina Brega.

Takođe se navodi da je Tramp počinio krivično delo falsifikovanja poslovnih dokumenata delom i da bi "promovisao svoju kandidaturu".

Tramp je stigao u sud na Menhetnu oko 2 sata popodne po lokalnom vremenu, i predao se njujorškim vlastima, a nakon uzimanja otisaka prstiju, bez obraćanja novinarima, ušao je u sudnicu gde se pred sudijom Huanom Merčanom izjasnio o optužnici koju je protiv njega podnelo njujorško tužilaštvo.

"Nisam kriv", izjavio je 76-godišnji bivši predsednik koji je sedeo u sudnici okružen svojim advokatima. Tramp nije pokazao mnogo emocija prilikom ulaska u sudnicu, niti nešto ranije, kada je mahnuo svojim pristalicama okupljenim ispred sudnice.

Donald Tramp je tako i zvanično postao prvi američki predsednik protiv koga je podignuta optužnica.

Sve vesti o hapšenju Donalda Trampa možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.