OTKRIVENO U KAKVOM SU STANJU OTAC I SIN (2) KOJI SU SE OTROVALI SONOM KISELINOM: Najnovije informacije iz kliničkog centra

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 10:40

OTKRIVENO U KAKVOM SU STANJU OTAC I SIN (2) KOJI SU SE OTROVALI SONOM KISELINOM: Najnovije informacije iz kliničkog centra

Sve se desilo u noći između ponedeljak utorka.

Stanje Oca (28) i sina (2) iz Pirota koji su se pre dve noći otrovali, kako se sumnja sonom kiselinom, i dalje je nepromenjeno, saznaju mediji u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

Oni su u noći između ponedeljak i utorka primljeni najpre u Opštu bolnicu u Pirotu a odatle su prebačeni u UKC Niš.

Kako nam je juče rečeno u UKC Niš i otac i sin su na odeljenjima intenzivne nege.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Pacijent M. J. (28)  hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju UKC Niš. Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, smatra da je u životno ugrožavajućem stanju - kazali su u UKC Niš:

I dečak (2), smešten je u intenzivnoj nezi Kinike za pedijatriju UKC Nis, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

- Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i ustiju, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja.

Jutros na je u UKC Niš rečeno da je njihovo stanje nepromenjeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.