OTKRIVENO ŠEST RAZLIČITIH VRSTA KORONE! Analizom velikog broja obolelih, naučnici došli do FRAPANTNOG ZAKLJUČKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 20:36

OTKRIVENO ŠEST RAZLIČITIH VRSTA KORONE! Analizom velikog broja obolelih, naučnici došli do FRAPANTNOG ZAKLJUČKA

Revolucionarno otkriće koje će, po mišljenju naučnika, umnogome pomoći da se spasu životi obolelih od kovid-19.

Naučnici su identifikovali šest različitih vrsta kovida-19, a do zaključka su došli analizirajući simptome velikog broja obolelih. Ovo otkriće bi, kako kažu, moglo da umnogome pomogne u sprečavanju širenja zaraze kao i da ukaže lekarima koji su pacijenti najviše izloženi riziku.

Smatra se da različiti oblici bolesti određuju njenu težinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa tako se može "pretpostaviti" kome će biti potreban respirator, kažu naučnici.

Autori studije, predvođeni istraživačima sa Kraljevskog koledža u Londonu, kažu da će im ove informcije biti od velike pomoći prilikom lečenja kovid pacijenata tokom potencijalnog drugog talasa korona virusa, kao i da bi moglo mnogima da spasi živote.

Mada se neprekidni kašalj, groznica i gubitak mirisa obično ističu kao tri ključna simptoma bolesti, podaci prikupljeni od oko 1.600 korisnika aplikacije "COVID Symptom Study" u Velikoj Britaniji i SAD-u pokazuju da ljudi mogu doživeti širok spektar različitih simptoma.

Oni mogu da uključuju glavobolju, bolove u mišićima, umor, dijareju, zbunjenost, gubitak apetita, isprekidan i kratak dah i još mnogo toga.

I istraživači su zaključili da u zavisnosti kojoj od ovih šest grupa simptoma pacijent pripada, zavisi i brzina lečenja i oporavka, kao i koliko će se stanje pacijenta pogoršati.

Evo o kojim "vrstama" kovid-19 se radi i koji simptomi ih prate:

1. Nalik gripu bez temperature - glavobolja, gubitak mirisa, bol u mišićima, kašalj, grlobolja, bol u grudima, bez temperature.

2. Nalik gripu sa temperaturom - glavobolja, gubitak mirisa, kašalj, grlobolja, promuklost, groznica, gubitak apetita.

3. Gastrointestinalni - glavobolja, gubitak mirisa, gubitak apetita, dijareja, grlobolja, bol u grudima, bez kašlja.

4. Teža slika sa umorom - glavobolja, gubitak mirisa, kašalj, groznica, promuklost, bol u grudima, umor.

5. Teža slika sa konfuzijom - glavobolja, gubitak mirisa, gubitak apetita, kašalj, groznica, promuklost, grlobolja, bol u grudima, umor, konfuzija, bol u mišićima.

6. Teža slika sa stomačnim i respiratornim tegobama - Glavobolja, gubitak mirisa, gubitak apetita, kašalj, groznica, promuklost, grlobolja, bol u grudima, umor, zbunjenost, bolovi u mišićima, nedostatak daha, dijareja, bolovi u stomaku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.