OTKRIVENO: Džo Bajden boluje od NEIZLEČIVE bolesti, doktori zabrinuti

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 14:43

OTKRIVENO: Džo Bajden boluje od NEIZLEČIVE bolesti, doktori zabrinuti

Sta će biti sa Amerikom nakon ovog saznanja?

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Džo Bajden boluje od progresivne demencije povezane sa starenjem bez nade za poboljšanjem, rekao je profesor i hirurg sa Univerziteta Džons Hopkins Marti Makari u intervjuu za Foks njuz.

- Pad Bajdenovih kognitivnih sposobnosti se dešava pred našim očima. Veoma je primetna razlika između načina na koji radi danas u odnosu na, recimo, pre pet godina. I ovo je zaista tužno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - primetio je doktor.

Profesorka je naglasila da je normalno da bilo koja osoba ponekad zbuni reči i pogreši u govoru. Međutim, u slučaju Džoa Bajdena, propuste u pamćenju i sporo napredovanje govora tako brzo da izazivaju značajnu zabrinutost.

Prema ekspertu, strahovi birača o zdravlju predsednika koji se kandiduje za drugi mandat nisu neosnovani.

- Sa takvom dinamikom, krajnje je mala verovatnoća da će doći do iznenadne stabilizacije. Ovo je očigledna starosna demencija - upozorio je Makari.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile izveštaj specijalnog tužioca Roberta Heura o Bajdenovom nepropisnom čuvanju poverljivih dokumenata. Navodi se da šef države nije mogao da se seti datuma i da je bio zbunjen detaljima, zbog čega je čuvao papire „nevinom greškom“. Američki predsednik je opisan kao „saosećajni stariji čovek sa dobrim namerama i slabim pamćenjem“. Specijalni tužilac je odlučio da nema potrebe za pokretanjem krivičnog postupka protiv Bajdena zbog nepropisnog čuvanja dokumenata.

Kasnije je američki predsednik snimio hitno obraćanje naciji, tokom kojeg je izjavio da je „u redu“ sa svojim sećanjem. Prema pisanju Volstrit džornala, komentari specijalnog savetnika o Bajdenovim kognitivnim sposobnostima izazvali su ogorčenje kod političara i „bes“ u Demokratskoj stranci. Bela kuća strahuje da će izveštaj „pojačati sumnje” među biračima tokom predizborne kampanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.