OTKRIVENI DETALJI RAZGOVORA MAKRONA I VUČIĆA: Evo u čemu su se složila dvojica predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2022, 21:10

OTKRIVENI DETALJI RAZGOVORA MAKRONA I VUČIĆA: Evo u čemu su se složila dvojica predsednika

Oglasio se predsednik Francuske

Predsednik Francuske Emanuel Makron pohvalio je blisku saradnju sa Srbijom u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, saopšteno je iz Jelisejske palate posle telefonskog razgovora dvojice državnika u subotu.

Makron je podsetio na jake prijateljske veze između Francuske i Srbije, a našoj zemlji je pružio i ličnu podršku.

Dvojica predsednika složila su se, po pitanju sukoba u Ukrajini, da je neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poštovanje suvereniteta svake države.

Predsednik Francuske je, govoreći o Ukrajini, dodao da sve članice EU, kao i zemlje koje imaju evropsku perspektivu poput Srbije, moraju zajedno da sagledaju načine i sredstva za dalje jačanje veza u cilju izgradnje zajedničke budućnosti za sve Evropljane. Makron vidi rat u Ukrajini kao priliku za međusobno zbližavanje svih u Evropi.

Makron je na kraju poručio da će sa predsednikom Vučićem nastaviti da održava bliski kontakt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.