OTKRIVENI BROJNI PREKRŠAJI: MUP proverio vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 20:36

OTKRIVENI BROJNI PREKRŠAJI: MUP proverio vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece.

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povređeno 28 srpskih državljana, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, po hitnom postupku, po nalogu ministra unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova Aleksandra Vulina, izvršili su nadzor pravnog lica - vlasnika tog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica - vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.