OTKRIVENE TAJNE AMERIČKIH LABORATORIJA U EVROPI: Ako ovo proradi, neka vam je BOG U POMOĆ (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2020, 12:39

OTKRIVENE TAJNE AMERIČKIH LABORATORIJA U EVROPI: "Ako ovo proradi, neka vam je BOG U POMOĆ" (VIDEO)

U Kijevu prebacuju odgovornost jedni sa drugih.

Novac namenjen izgradnji američkih vojnih bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine - ukraden je. Jedan rukovodilac je prilikom kontrole tokom preuzimanja objekta izgrađenog u Odesi, bio u stanju samo da kaže: "Bog neka vas čuva, ako ovo proradi", ispričao je "Zvezdi" specijalni dopisnik televizije "Rusija 1" Aleksandar Rogatkin.

Naime, Rogatkin je samostalno istražio aktivnost američkih bioloških laboratorija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Ukrajini. On tvrdi da američke laboratorije nisu tako strašne, kao što se čini.

- Sa Ukrajinom nam se malo posrećilo, Amerikanci su dodelili Ukrajincima novac za izgradnju ovih laboratorija, ali je novac uspešno pokraden. Jedan rukovodilac, koji je primio objekat izgrađen u Odesi, prilikom kontrole ventilacije, koja je trebalo da odgovara petoj bezbednosnoj kategoriji bio je u stanju samo da kaže: "Bog neka vas čuva, ako ovo proradi". Nadajmo se da zahvaljujući mentalitetu Ukrajinaca, tamo ništa nije ni moglo biti izgrađeno i nije ni došlo do laboratorijskih istraživanja, za razliku od Gruzije - ispričao je Rogatkin.

Prema navodima, poslanici ukrajinske partije "Opoziciona platforma – za život", u aprilu su zatražili da se istraži aktivnost 15-ak vojnih bioloških laboratorija SAD. Po mišljenju opozicionara, nakon pojave laboratorija na teritoriji Ukrajine, primećena su neobična žarišta opasnih bolesti.

Kako se navodi, predsednik političkog odbora "OPZŽ" Viktor Medvedčuk, uputio je zvaničan zahtev ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom i zatražio sve informacije, koje se tiču aktivnosti bioloških laboratorija SAD na teritoriji zemlje.

Zelenski je odgovorio da ovo pitanje nije u njegovoj nadležnosti i objasnio da njime treba da se bavi vlada.

Još u jesen 2018. godine, bivši ministar Državne bezbednosti Gruzije Igor Georgadze tvrdio je da je dobio celu fasciklu s dokumentima o zastrašujućim činjenicama, koje potvrđuju da su u laboratorijama mogli biti sprovedena biološka istraživanja na ljudima.

Laboratorija "Ričard Lugar" u Gruziji, nazvana po republikanskom senatoru, izgrađena je u cilju pripreme preparata i sredstava borbe protiv biološkog oružja. Nju je lično otvorio zamenik ministra odbrane SAD uz aktivno učešće tadašnjeg gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.