OTKRIVENA POZADINA ATENTATA NA FAHRIZADEA: Plan je skovan u Americi, a ima veze sa protokom oružja

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 16:23

OTKRIVENA POZADINA ATENTATA NA FAHRIZADEA: Plan je skovan u Americi, a ima veze sa protokom oružja

Iranska agencija "Mehr" objavila je u nedelju članak koji govori o iranskom naučniku i njegovim vezama na Bliskom istoku

Iranska agencija "Mehr" objavila je u nedelju članak o vezi iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadea, koji je u petak ubijen u Teheranu, sa onim što je nazvala "pokretima otpora" u Palestini, Siriji i Jemenu.

- Pre nekoliko meseci do izraelskih obaveštajnih službi, došle su izuzetno opasne informacije, navodeći da su Iran i Hezbolah >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspeli da preko Sirije opskrbe Hamas i Islamski džihad krstarećim raketama i mlaznim dronovima, opremljenim kasetnim bombama, kao i tehnologijom neophodnom za njihovu proizvodnju u Gazi, i da je za to odgovoran - Fahrizade. To objašnjava intenziviranje izraelskih racija na Siriju poslednjih meseci - stoji u članku.

- Izveštaj koji je pre dve godine objavila izraelska fondacija "Niman", navodeći da je Iran pod nadzorom Fahrizadea svoj tehnološki napredak preneo na Siriju, Jemen, Hezbolah i palestinske frakcije, tako da pokreti otpora i Sirija ne ostanu u nemilosti promenljivih okolnosti koje bi im mogle sprečiti protok oružja iz Teherana - dodato je u izveštaju.

2020 for #Iran's regime

January 3: Qassem Soleimani, head of the IRGC Quds Force, killed in Baghdad.

November 27: Mohsen Fakhrizadeh, father of Iran's nuclear [weapons] program, killed east of Tehran. pic.twitter.com/qLQ1oiimZ8

— Heshmat Alavi (@HeshmatAlavi) November 27, 2020

U članku je istaknuto da je "plan atentata na Fahrizadea sastavljen tokom tajnog sastanka, održanog 2019. godine u Sjedinjenim Državama, na kojem su učestvovali brojni izraelski vojni i bezbednosni lideri, emiratske i saudijske ličnosti".

Jedna od tačaka bila je primena bezbednosnih operacija unutar Irana i pokušaj ometanja njegovog raketnog, vojnog i nuklearnog programa, kao i postavljanje planova za sprečavanje dolaska oružja u Siriju, a odatle u Liban i Gazu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.