OTKRIVEN PARALELNI UNIVERZUM? U njemu vreme teče UNAZAD, eksperiment NASA UZNEMIRIO PLANETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 14:07

OTKRIVEN PARALELNI UNIVERZUM? U njemu vreme teče UNAZAD, eksperiment NASA UZNEMIRIO PLANETU

Ovde ne važe "naši" zakoni fizike.

Ovo možda zvuči kao naučna fantastika, ali je eksperiment detekcije kosmičkog zraka doveo do pronalaska čestica za koje se sumnja da potiču iz paralelnog univerzuma.

Kako prenosi Times Now News, naučnici Nacionalne Vazduhoplovne i Svemirske Administracije (NASA) su navodno otkrili dokaz o postojanju paralelnog univerzuma(gde standarni zakoni fizike ne važe) tokom istraživanja na Antartiku.

Istraživači agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NASA su koristili specijalnu antenu ANITA(antartičku impulsivnu privremenu antenu), radio detektor koji je postavljen u balon, koji može da da detektuje vazdušne tuševe kosmičkog zraka u suvom i hladnom vazduhu iznad Antartika. Na ovom mestu gotovo da nema šumova koji bi mogli da remete njihova istraživanja.

ANITA je tokom letova 2006. i 2014. godine otkrila fontanu visokoenergetskih čestica koje emituje led koji podseća na tuš kosmičkih zraka koji je postavljen naopako. Ovo istraživanje je prethodno odbačeno sa navedima je da su u pitanju pozadinski šumovi. Ali je 2016. istraživanje pokazalo da je to bio fenomen koji podseća na obrnuti tuš kosmičkih zraka.

Eksperti sada veruju da ove čestice ustvari idu unatračke kroz vreme, što ukazuje na to da postoji paralelan univerzum blizak našem. Razlika je što u tom paralelnom univerzumu zakoni fizike funkcionišu suprotno nego u našem.

- Videli smo nešto što izgleda kao kosmički zrak viđen kao refleksija u ledenoj ploči. Samo što to nije bio odraz, već zrak koji izlazi iz leda - tvrde naučnici.

- Desila se veoma čudna stvar. Objavili smo članak o tome gde smo samo sugerisali da postoji veoma jaka suprotnost u odnosu na standardne zakone fizike - rekao je Piter Gorham, profesor fizike na Univerzitetu na Havajima koji je sa svojim timom vodio ovo istraživanje.

- Ova hipoteza nije svima prijatna - naglasio je.

- Prema istraživanjima signali dolaze od čestica koje se kreću na gore kroz tunel u zemlji pre nego što izbiju iz leda. Ali nije predviđeno da kosmički zraci to rade u toj meri. Jedna od opcija je da su kosmički zraci koji potiču od svetle supernove dosegli skroz kroz Zemljino jezgro - piše u izveštaju Univeriteta na Havajima.

GRAD KOJI NESTAJE: Svetska prestonica tone velikom brzinom, a devet miliona ljudi od katastrofe čuva jedan ogromni NAPUKLI ZID (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.