OTKRIVEN PAKLENI PLAN KURTIJA! Upozorenje: Ovako je sebi napravio alibi za progon i zastrašivanje Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 11:37

OTKRIVEN PAKLENI PLAN KURTIJA! Upozorenje: Ovako je sebi napravio alibi za progon i zastrašivanje Srba

Kurti u "lovu na veštice"

Odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim deo su plana Kurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Kosova i Metohije kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranje i zastrašivanje građana, saopštila je Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lista.

- Da nije opasna, ova aktivnost Aljbina Kurtija, Dželjalja Svečlje i ostalih prištinskih ministara bila bi smešna. Ipak, planovi koji proističu iz ove odluke ukazuju da Kurti umesto deeskalacije na poziv čitave međunarodne zajednice i čitavog srpskog naroda planira dalju eskalaciju,  represiju i učvršćivanje parapolicijske, okupacione vlasti na severu Kosova i Metohije - ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, Severna brigada je virtuelna organizacija "koja postoji u Kurtijevoj glavi", a Civilna zaštita godinama unazad integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u prištinske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu.

- Isto tako, podsećamo sve da ova jučerašnja odluka Kurtijevog režima dolazi nakon predstave koju je očigledno pripremio Kurti, kada je pronađeno fantomsko vozilo sa nekakavim oružjem, koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine Severna Mitrovica - navodi se u saopštenju i dodaje da se u oba slučaja lice mesta nalazi u parametru koji nedeljama unazad kontrolišu Kurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi te ostala oprema za nadzor.

Kurti je uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama.

- Podsećamo da je u toku miran demokratski protest građana, te da se na severu nije dogodio nijedan napad koje bi iko ozbiljan i normalan mogao nazvati terorističkim. Mada posle upotrebe termina "fašistička milicija" za Srbe na severu, nas više ništa od Kurtijvog režima ne može iznenaditi - poručili su iz Srpske liste.

Kako se navodi, u želji da spreče da Kurtijev režim iscenira neke nove provokacije i za to optuži Srbe ili neku novu virtuelnu organizaciju, te time sebi da alibi za progon i zastrašivanje Srba, predstavnici Srpske liste zahtevaju od Kfora i Euleksa da najhitnije razmesti svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu Kosova i Metohije i preventivnom delovanjem spreče da Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.