OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U NEMAČKOJ: Ideologija MRŽNJE dovela do NOĆI TERORA, oproštajno pismo OTKRILO SVE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U NEMAČKOJ: Ideologija MRŽNJE dovela do NOĆI TERORA, oproštajno pismo OTKRILO SVE (FOTO/VIDEO)

Napadač, Tobias R, pronađen je mrtav u kući svog oca.

Masakr u gradu Hanau izvršio je državljanin Nemačke Tobias R. koji je ostavio oproštajno pismo, u kom izražava radikalno desničarske poglede, piše nemački "Bild". Ukupno jedanaest osoba je ubijeno, a petoro ranjeno u dva napada koji su se dogodili sinoć u nargila barovima u gradu Hanau.

Napad je, kako se sumnja, izvršio državljanin Nemačke, čije telo je policija pronašla u kući njegovog oca. Sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da je napadač izvršio samoubistvo.

Mediji prenose da je reč o Tobiasu R. koji je ostavio oproštajno pismo i video-ispovest.

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki #Hanau kasabasında yapılan saldırıyı Tobias R isimli bir ırkçının gerçekleştirdiği kesinleşti. Çoğunlukla Türklerin ve müslümanların gittiği iki kafeye yapılan silahlı saldırıda, en 5'i Türk, 11 kişi hayatını kaybetti. pic.twitter.com/dBuwx2CGII

— Savas (@s_v_ss) February 20, 2020

U svom ispovednom pismu Tobias R. izražava zbunjene poglede, od kojih su mnogi radikalno desničarske prirode, piše Bild ne navodeći izvore informacija.

Takođe, napadač govori o potrebi uništenja određenih naroda čije proterivanje iz Nemačke više nije moguće ostvariti. Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije.

U kući u kojoj je pronađeno telo napadača pronađeno je telo još jedne osobe. Moguće je da je reč o osobi koja je Tobiasu R. pomogla u napadu.

Dude a guy in my little hometown Hanau Germany started shooting and already killed 7 people wtf is happening take care of each other guys!! #hanau #kesselstadt #amoklauf #mainkinzigkreis pic.twitter.com/72V7s8LUgH

— EmrePTV (@EmrePtv) February 19, 2020

Prvi napad se dogodio oko 22.00 u centru grada ispred nargila bara, gde je ubijeno troje ljudi. Prema rečima svedoka napadači su kolima pobegli sa lica mesta.

- Kolege su mi rekle da je bilo pucnjave i dovezao sam se da im pomognem. Uplašio sam se da mi nisu otac i brat stradali, ali srećom ubrzo sam ih ugledao preplašene. Svi smo u šoku - priča građanin čiji otac je vlasnik nargila bara.

Neuf personnes ont été tuées hier soir à Hanau, près de Francfort dans le centre de l'Allemagne, dans deux fusillades visant des bars à chicha, dont l'auteur présumé a ensuite été retrouvé mort à son domicile, a annoncé la police. 🇩🇪 pic.twitter.com/cvrg8sOHP8

— INFO Roubaix (@inforbx) February 20, 2020

- Bilo je kao u filmu! Još ne mogu da dođem k sebi, i ne mogu da verujem šta se dogodilo - ispričala je jedna žena, očevidac napada.

Drugi napad je bio u nargila baru na drugom kraju grada gde su napadači ubili još pet ljudi, a jedan povređeni je, kako navode mediji, u međuvremenu podlegao povredama.

NIJE BAŠ KAO U "MESTU ZLOČINA": Forenzičari - posao kao na filmu ili ipak ne? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.