Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 21:03

OTKRIVEN IDENTITET ŽRTVE BALKANSKE MAFIJE: Pre ubistva mu SEKLI PRSTE, obdukcija i DNK daće odgovore na brojna pitanja

Pretpostavlja se da je žrtva uzgajala kanabis i bavila se

Identitet muškarca, čije beživotno i unakaženo telo je pronađeno u sredu poslepodne u jednom stanu u centru Beča, najverovatnije će moći da bude ustanovljen samo uz pomoću DNK analize. Podsetimo, veruje se da iza ubistva stoji balkanska mafija, a da je žrtva najverovatnije državljanin Srbije ili Crne Gore. Međutim, još niko ne zna ko je ubijeni.

Još uvek nije ustanovljeno zašto je muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubijen.

Do sada je utvrđeno da je preminuo najverovatnije od brojnih uboda u predelu grudi. Potvrđeno je i da je žrtva mučena pre ubistva, odnosno da su joj sečeni prsti. Ipak, detaljna obdukcija trebalo bi da da odgovore na brojna pitanja koja muče istražitelje.

Okolnosti zločina i činjenica da je žrtva teško zlostavljana sugerišu da se verovatno radi o mafijaškom ubistvu. Takođe, ovoj teoriji odgovara i podatak da je u stanu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane. Vrlo je verovatno ubijeni bio zadužen da uzgaja kanabis i potom sprema za dalju distribuciju.

Javno tužilaštvo nije želelo da komentariše navode pojedinih medija da određeni tragovi ovog ubistva vode do Srbije i mafijaških grupa na Balkanu.

Metodologija slučaja podseća na postupke kriminalne organizacije oko navodne crnogorske mafije.

 Kako se navodi, oni su posebno pribegavali brutalnim metodama kada se u grupi nađu izdajnici. Razbijena kriminalna organizacija, bila je ogranak crnogorskog mafijaškog klana koji je iz lučkog grada Kotora obavljao ilegalne poslove širom Evrope, ne samo sa drogom, već i sa oružjem.

Pripadnik takozvanog kavačkog klana ubijen je ispred bara za slavne osobe u bečkom Volcajleu u decembru 2018. godine – kako se navodi, ubistvoje naručio rivalski klan.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/I. N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.