OTKRIVEN DATUM FORMIRANJE VLADE: Crna Gora je na raskrsnici, kojim putem će krenuti?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 21:31

OTKRIVEN DATUM FORMIRANJE VLADE: Crna Gora je na raskrsnici, kojim putem će krenuti?

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana

Mandatar Krivokapić i Dritan Abazović složili su se da će vlada biti formirana od 8. do 11. novembra najkasnije. Nema više oklevanja, Milo je "pao" sa vlasti, sva vrata su otvorena. Pred njima je težak zadatak "čišćenja" javnog prostora i državnog sektora. Vreme je da u Crnoj Gori dođu pravi ljudi na ključne pozicije i da se konačno formira sistem, a ne da bude oligarsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vladanje kao u poslednjih 30 godina. Vreme je da Srbi, ali i svi ostali idu uzdignute glave i prave kičme, da ne skrivaju svoje poreklo i da ne "čupaju" korene iz kojih su ponikli.

Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić najavio je da će nova vlada biti formirana do 10. ili 11. novembra.

- Nemamo mnogo vremena i trebalo bi da do 10. ili 11. dobijemo novu vladu kako bismo se uhvatili u koštac sa mnogim problemima - rekao je Krivokapić.

Ponovio je da će na ključnim mestima u vladi biti eksperti, ali i pojedini političari.

- Nemoguće je u našem ambijentu da vlada bude potpuno ekspertska, ali političari koji uđu u vladu moraće da pokažu stručnost u resorima koje vode - naveo je Krivokapić.

- Došlo je vreme da taj sektor treba da brine samo o bezbednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čoveku - naveo je Krivokapić.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

On je rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

- Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama - naglasio je on.

- Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo napred, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana...Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo - istakao je Abazović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.