OTKRIVAMO: Ovo su srpski bogoslovi spaseni iz manastira u Kijevu

Izvor: Blic, 23.Feb.2014, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO: Ovo su srpski bogoslovi spaseni iz manastira u Kijevu

Otkriven je identitet dvojice srpskih bogoslova koji su spaseni nakon napada ukrajinskih demonstranata u kompleks Kijevsko-pečerskog manastira Ruske pravoslavne crkve. Reč je o Nemanji Spasojeviću i Vladanu Miličiću. Spaseni bogoslovi Nemanja Spasojević i Vladan Miličić

Obojica bogoslova su rodom iz Bosne i Hercegovine, Spasojević iz Bijeljine, a Miličić iz Zvornika.

Pročitajte još SPASENI: Srpski bogoslovi prebačeni u ambasadu Srbije u Kijevu posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upada demonstranata u manastir Srpski monasi u Kijevu bezbedni

Oni su se u manastiru Ruske pravoslavne crkve u Kijevu zatekli u trenutku kada su u njega upali ukrajinski demonstranti, a kasnije su evakuisani u ambasadu Srbije u Ukrajini.

Upad je počeo tokom obraćanja Julije Timošenko demonstrantima na trgu Majdan u centru Kijeva.

Demonstranti su ušli samo u prvi deo Kijevsko-pečerske lavre, zahtevajući da manastirski kompleks predaju Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

Snimak upada demonstranata u manastir

Vode se pregovori o mirnoj predaji lavre u kojoj je zavladala prilična panika, jer su demonstranti "izuzetno antiruski nastrojeni".

Kijevsko-pečerska lavra jedan od najznačajnijih spomenika pravoslavne vere za Ruse i Ukrajince, sagrađena je za vreme Kijevske Rusije.

Manastir je na listi Uneska i važi za jedno od "sedam čuda Ukrajine".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KONAČNO SPASENI: Srpski bogoslovi bezbedni u Kijevu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Feb.2014

Dvojica srpskih bogoslova Nemanja Spasojević i Vladan Miličić, obojica rodom iz Bosne i Hercegovine spaseni su nakon napada ukrajinskih demonstranata u kompleks Kijevsko-pečerskog manastira Ruske pravoslavne crkve

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.