OTKAZANA LETOVANJA U ŠPANIJI: Nagli pad turističkih rezervacija zbog skoka zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2021, 23:35

OTKAZANA LETOVANJA U ŠPANIJI: Nagli pad turističkih rezervacija zbog skoka zaraženih

Alarm u Španiji

Španija je zabeležila veliki broj novih slučajeva zaraze korona virusom, zbog čega je došlo do naglog pada turističkih rezervacija, a prognoze za nastavak sezone nisu optimistične.

- Ukoliko brojke nastave da se pogoršavaju, procenjujemo da ćemo u ovom letnjem kvartalu ostvariti dobit u iznosu od 37,97 milijardi evra, što je 24,30 milijardi više nego u istom periodu prošle godine - rekao je Hoze Luis Zoreda, potpredsednik španske turističke zajednice.

On je dodao da je ta suma "znatno manja od 58,37 milijardi evra, koliko je inkasirano 2019. godine'''', prenela je Hina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.