OTIMAČINA U KNEZ MIHAILOVOJ

Izvor: Kurir, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIMAČINA U KNEZ MIHAILOVOJ

Mreža za restituciju upozorava da je odluka Višeg trgovinskog suda da se dozvoli prodaja zgrade koju koriste RK „Beograd“ najbezočnija pljačka

BEOGRAD - Iza afere koja je otvorena pošto je Viši trgovinski sud poništio odluku trgovinskog suda da se zabrani prodaja nacionalizovane zgrade u Knez Mihailovoj 5, koju koriste RK „Beograd“, krije se velika pljačka države! Koordinator Mreže za restituciju Mile Antić kaže za Kurir da će država zbog loših odluka sudova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << morati kasnije da plaća milionske odštete.

- Ljudi koji su učestvovali u krađi izbora 1996. godine sada donose presude koje će ovu državu kasnije puno koštati. Iako je Trgovinski sud doneo privremenu meru zabrane prodaje zgrade u Knez Mihailovoj, Viši trgovinski sud je to ekspresno poništio. Iako po proceduri strana koja je pokrenula postupak stavljanja privremene mere (to je u ovom slučaju Mladen Komadinić, naslednik nacionalizovane imovine u Knez Mihailovoj) mora da dobije tekst žalbe, Viši trgovinski sud to uopšte nije poštovao i na brzinu je doneo odluku o poništenju odluke - navodi Antić.

On kaže da je ovakva odluka Višeg trgovinskog suda šokantna i skandalozna i da će protiv svih odgovornih lica biti podnete krivične prijave.

- Sigurno je da se ovakva odluka nije mogla doneti bez pomoći, barem prećutne, nekog iz vrha vlasti. Tražićemo od suda da ispita ceo slučaj jer, ako ovakva otimačina sada prođe, to može biti pelcer za mnoge druge pljačke - navodi Antić.

Mladen Komadinić, naslednik nacionalizovane zgrade u Knez Mihailovoj, kaže za Kurir da začuđuje to što se diglo toliko prašine oko zabrane prodaje jedne zgrade kada se po tumačenju Agencije prodavalo samo pravno lice RK „Beograd“, i to bez prava na korišćenje nepokretnosti.

- U Agenciji za privatizaciju rekli su da se prodaje pravno lice RK „Beograd“, što znači da novi kupac neće imati vlasništvo nad nepokretnostima, nego samo pravo na korišćenje. Zaista je čudno da Viši trgovinski sud u jednom danu poništava odluku Trgovinskog suda, i to potpuno ne poštujući proceduru. To samo po sebi dovoljno govori - naglašava Komadinić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.