OTETI DEČAK (12) PRONAĐEN MRTAV: Policija zatekla jezivu scenu u podrumu zgrade - sve oči uprte samo u jednu osobu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 17:53

OTETI DEČAK (12) PRONAĐEN MRTAV: Policija zatekla jezivu scenu u podrumu zgrade - sve oči uprte samo u jednu osobu (FOTO)

Do otmice je došlo u ponedeljak u podne dok se dečak igrao u dvorištu zgrade u kojoj je živeo.

Tursku je šokirala užasna smrt 12-godišnjeg dečaka, kojeg je oteo i zadavio domar zgrade, koji je zahtevao otkup od 400.000 evra. Žrtva priče koja je potresla Tursku jeste Haled Hajaked (12), koji je bio sin zlatara iz Sirije i živeo sa porodicom u Mersini, prenosi grčka Protothema.

Odmah nakon kidnapovanja, kako su preneli turski mediji, nepoznata osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pozvala dečakovu porodicu i tražila otkup od 400.000 evra. Zapretila je da će ubiti dečaka ako se obavesti policija.

Turski mediji objavili su i fotografiju na kojoj se navodno nalazi dečak. Na fotografiji se vidi dečak sa vezanim rukama i trakom preko usana. Autentičnost fotografije nije proverena.

Nakon poziva otmičara, porodica dečaka je obavestila vlasti, a policajci su počeli sa istragom područja na kojem je Haled poslednji put viđen.

Pregledajući dostupne dokaze kao i snimak kamere, policija je zaključila da se dečak nije udaljio od zgrade u kojoj je živeo sa svojom porodicom, fokusirajući svoje istrage tamo.

Nažalost, Haled je pronađen mrtav u podrumu zgrade, a njegovo telo bilo je umotano u tepih. Kako je ustanovljeno, uzrok smrti je davljenje.

Sumnja je odmah pala na domara zgrade jer je on jedini imao ključeve podruma. Otkriveno je i da su kamere bile deaktivirane nekoliko sati tokom kidnapovanja Haleda.

Policija je na kraju uhapsila Hasana C, koji je optužen za ubistvo dečaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.