OTETI DEČACI PRONAĐENI U JEZIVOM STANJU! Policiji ruke vezane, baka 5-godišnjaka samo poručila: Sin mi je umro 2020. godine, a sad ovo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 19:25

OTETI DEČACI PRONAĐENI U JEZIVOM STANJU! Policiji ruke vezane, baka 5-godišnjaka samo poručila: "Sin mi je umro 2020. godine, a sad ovo..."

Ubistva su podstakla strahove da je u području serijski ubica i šef policije provincije Gauteng rekao je da će odgovorni suočiti sa "punom snagom zakona".

Tela dvoje dece koja su ubijena i osakaćena pronađena su jutro nakon što su njihove porodice prijavile njihov nestanak.

Nkobile Zulu (5) i njegov prijatelj Tšijamo Ramanje (6) nestali su u sredu nakon što ih je Tšijamova baka ostavila da se igraju na ulici u Sovetu u Južnoj Africi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Policijske patrole su u sredu uveče tragale za dečacima, ali su njihova tela nađena na odvojenim lokacijama u četvrtak ujutro. Tela su takođe bila osakaćena u jezivom napadu – dečacima su bili odsečeni delovi lica i drugi delovi tela, piše “Dejli mejl”.

Ubistva su podstakla strahove da je u području serijski ubica i šef policije provincije Gauteng rekao je da će odgovorni suočiti sa "punom snagom zakona". Neki žitelji veruju da je serijski ubica u pohodu u njihovom području, jer je postalo sve manje uobičajeno da se nestala deca nađu živa.

Kako su kasnije preneli mediji, za ubistvo dečaka su optuženi Nkobile Ndlovu (50) i Mtunzi Mzvakhe Zulu (39). Oni su optuženi za ubistvo, kidnapovanje i krivokletstvo.

Nqobile Ndlovu, 50, leaves the dock followed by Mthunzi Mzwakhe Zulu, 39.

They have been charged with the callous murder and mutilation of #SowetoBoys Tshiamo Rabanye, 6, and his friend Mduduzi Zulu, 5.

Ndlovu is the grandmother of Rabanye on his father's side. @orrin417 pic.twitter.com/YFJEfvyrNW

— EWN Reporter (@ewnreporter) April 28, 2023

Država navodi da su oboje delovali sa zajedničkim ciljem, da su tela dece unakažena, a da je čin ubistva s predumišljajem.

Krezan Boš, član kancelarije okružnog tužioca provincije Gauteng, rekla je da deca nisu bezbedna u svojim zajednicama i da je ključno da ljudi paze na njih.

- Previše često čujem za slučajeve nestale male dece, a još češće da su nađena mrtva. To je jasna indikacija da su životi naše dece u riziku i stoga je sada više nego ikad od najveće važnosti da naše zajednice paze na našu decu – rekla je Boš i apelovala na sve koji imaju informacije u vezi smrti dva mala dečaka da istupe.

Predsedavajući zakonodavnog Odbora za bezbednost zajednice, Bandil Masuku, rekao je da Odbor zabrinut zbog takvih zločina u ovom delu Južne Afrike.

- Počinioce ovakvih jezivih dela treba naučiti najoštriju lekciju i napraviti od njih primer u ovoj zemlji da se takvi užasni zločini neće tolerisati – rekao je on.

Tšijamova baka, Nkobil Ndlovu, nije mogla da zaustavi suze dok je pričala o smrti svog unuka o kojem se brinula nakon smrti njegovog oca.

- Kakav tragičan gubitak. Besna sam. Izgubila sam svog unuka. On je sin mog prvorođenog sina koji je umro 2020. Tešila sam se sa njim – rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.